Landelijk turntoernooi

REGIO - In het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 maart houdt Turncentrum Waterland de landelijke kwalificaties turnen heren in de Beuk in Purmerend.

Ruim 450 turners uit heel Nederland zullen deelnemen in de derde tot en met eredivisie. De kwalificatiewedstrijden hebben sinds deze week een nieuwe naam, de firma Van 't Hek heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan het toernooi.

Voorbereidingen

Over enkele weken is het zover. Turncentrum Waterland is al enkele maanden bezig met de voorbereidingen. Met de firma van 't Hek uit Zuidoostbeemster als hoofdsponsor van het toernooi is de fundering gelegd om er een succesvol evenement van te kunnen maken. Met inzet van meer dan honderd vrijwilligers en verdere ondersteuning vanuit de middenstand in Purmerend en Beemster heeft de toernooicommissie daar alle vertrouwen in. Rodi Media doet als mediapartner verslag van de voorbereidingen en de wedstrijden.

Primeur

Diverse leden van Turncentrum Waterland hebben dit weekend de primeur van een 'thuiswedstrijd'. Niet eerder werd er een landelijke turnwedstrijd georganiseerd voor de heren in Purmerend. Bij de ontwikkeling van de plannen voor de nieuwe sportaccommodatie werd door de gemeente Purmerend uitgesproken dat deze geschikt gemaakt moest worden voor topsportevenementen.

Stichting Turncentrum Waterland is een samenwerkingsverband tussen Gymnet Purmerend en Hercules Beemster en sinds het seizoen 2017/2018 actief.