In de expositie worden ambachten en 21e-eeuwse vaardigheden gecombineerd.
In de expositie worden ambachten en 21e-eeuwse vaardigheden gecombineerd. (Foto: Het Weefhuis)

FluXus ANNO 2019-expositie

ZAANDIJK - Tijdens de grote FluXus ANNO 2019-expositie in Het Weefhuis in Zaandijk worden ambachten en 21e-eeuwse vaardigheden gecombineerd. Deze tentoonstelling vindt zaterdag 16 en zondag 17 maart plaats en de opening is vrijdagavond 15 maart. Bezoekers zien werk van schildercursisten van Gerrit Schoone en creatieve makers van het FluXlab.

Gerrit Schoone heeft zijn opleiding gevolgd aan de Rietveld Academie en het RCA in Londen. Al sinds de jaren tachtig geeft hij les, eerst bij Komma en later onder de vlag van FluXus.

Het FluXlab is een ruimte voor makers in de Zaanstreek, waar creatieve makers elkaar ontmoeten, machines delen en kennis en ideeƫn uitwisselen. 'Verzin Het - Maak Het' is het motto.

Bezichtigen

De opening van de ANNO-expositie is vrijdagavond 15 maart om 20.00 uur. Belangstellenden kunnen vanaf 19.30 uur inlopen.

FluXus-coƶrdinator Linda Willemszoon verzorgt de opening en de avond is voorzien van muziek. De expositie zelf is daarnaast zaterdag 16 en zondag 17 maart tussen 13.00 en 17.00 uur te bezoeken.

Meer informatie over de expositie is terug te lezen op de website van Het Weefhuis. Dat is www.hetweefhuis.nl. Hier kunnen belangstellenden ook kijken welke exposities er de komende tijd nog meer te bezichtigen zijn. Er is een agenda met het overzicht. Ook is te bekijken wat er nog meer te doen is.

De locatie van het Weefhuis bevindt zich op Lagedijk 39 in Zaandijk.