Cacaofabriek Boon met pakhuizen Bahia en Trinidad, rechts Venezuela (verbrand 1928). Nabij het Weeshuis. Foto van rond 1920
Cacaofabriek Boon met pakhuizen Bahia en Trinidad, rechts Venezuela (verbrand 1928). Nabij het Weeshuis. Foto van rond 1920 (Foto: (Historische Vereniging Wormerveer))

Expositie over hofjes, paden en pakhuizen

WORMERVEER - De tentoonstelling 'Hofjes, paden en pakhuizen' in Wormerveer komt eraan. Deze is donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart te bewonderen. Organisator van de expositie is de Historische Vereniging Wormerveer (HVW).

"De grote groep zeer enthousiaste vrijwilligers van de vereniging is al ruim anderhalf jaar bezig om er weer een spektakelstuk van de maken, waar, mogen we best zeggen, ze ook nu weer in zijn geslaagd", aldus HVW. "Heel, heel veel uren organiseren, opzoeken, printen, plakken, etcetera, was het ook nu weer om tot een mooi resultaat te komen. Een mooie traditie is het inmiddels geworden."

HVW verzorgt de expositie elke twee jaar. Deze keer kreeg de tentoonstelling de naam 'Hofjes, Paden, Pakhuizen en Sluizen in Wormerveer en Westknollendam' mee. "Heel aardig en mooi om deze bijzondere presentatie met de mooiste beelden en informatie over onder andere 170 pakhuizen, vijf sluizen, zo'n vijftien paden en niet te vergeten negen hofjes en een buurtje te komen bekijken dus.

Sheidend HVW-voorzitter Dick Zwart opent de tentoonstelling donderdag 21 maart rond 14.00 uur officieel. De expositie is elke dag van 13.00 tot 17.00 uur te zien en de entree bedraagt 2,50 euro. "Dit jaar kunt u ook nog, als extraatje, zaterdag 23 en zondag 24 maart onder begeleiding een wandeling langs de genoemde onderwerpen maken." De pakhuizen Purmerend aan het Sluispad, Nieuwe Sluis aan het Karnemelkspad en Wildeboer aan de Dubbelebuurt zijn deze data van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Kosten voor de wandeling zijn 4 euro, start om 9.30 uur vanaf het clubhuis, ingang Steijnstraat, naast nummer 2. HVW vraagt deelnemers om zich van tevoren op te geven via Piet Jongert: 075-6213749. De locatie is het clubgebouw van de duivensportverenigingen, Noordsterweg 10-12, Wormerveer.