Idee van de plannen rond de vormgegeven van het wijkpark.
Idee van de plannen rond de vormgegeven van het wijkpark. (Foto: Google)

Plan Wijkpark Molenweide

ZAANDAM - Belangenvereniging Westerwatering heeft samen met Kinderboerderij De Veldmuis een plan gemaakt voor het terrein waarin de Kinderboerderij gelegen is. Dit plan is onlangs gepresenteerd aan de gemeente.

Behalve de kinderboerderij liggen in dit groene stukje Westerwatering ook de molen De Held Jozua en de natuurspeeltuin de Groene Oase. De beide verenigingen willen hier een echt wijkpark van maken, genaamd Molenweide. Het terrein moet worden omgevormd tot het centrale, culturele en groene hart van Westerwatering. Het wijkpark kan een ware ontmoetingsplek voor jong en oud worden, waar vermaak en educatie samenkomen.

Dit idee is vrijdag 15 februari in de vorm van een open brief aan de gemeente aangeboden onder de noemer 'Wijkpark Molenweide, een nieuwe invulling!' Belangenvereniging Westerwatering en De Veldmuis willen dat de gemeente tijd en geld in de Molenweide investeert om dit stuk groen nieuw leven in te blazen. Belangrijke punten in het plan zijn het verbeteren van de toegankelijkheid, creƫren van onderlinge verbindingen en aantrekkelijker maken van het park voor zowel omwonenden als toeristen. Een ander belangrijk punt is het voorstel om Wijkcentrum De Zeskanter een nieuwe plek te geven in de nabijheid van het Wijkpark. In een dergelijke omgeving zou De Veldmuis verder kunnen uitgroeien tot een stadswijkboerderij voor iedereen.

Belangenverenging Westerwatering behartigt al 25 jaar de gemeenschappelijke belangen (groen-, speel- en jeugdvoorzieningen, verkeer en veiligheid), voor alle bewoners, maar met een speciaal oog voor de jeugd en ouderen van Westerwatering. De vereniging telt momenteel bijna 600 leden en is een gesprekspartner voor de gemeente.

Kinderboerderij De Veldmuis is gelegen aan Ilpendamstraat 38 in Westerwatering, Zaandam.