Odion zet haar deuren open

REGIO - Tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn, maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart, zetten in de Zaanstreek vier locaties hun deuren open voor publiek. Mensen uit de buurt of geïnteresseerden in de gehandicaptenzorg kunnen eens een kijkje komen nemen. Odion ondersteunt mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of auditieve beperking.

Tijdens de open dagen bij Odion Kaaikhof, Kaaikhof 83 in Assendelft, laten medewerkers en cliënten bezoekers graag zien hoe het er op een woonlocatie van Odion aan toegaat. Cliënten tonen hun hobby's en creaties, er draait een filmpje over de locatie en 's avonds liggen er voor bezoekers en cliënten spelletjes klaar.

Mensen kunnen gerust hun vragen stellen en zich laten informeren over vrijwilligerswerk of een stageplek bij Odion Kaaikhof. Dat kan maandag 11 maart van 15.00 tot 17:00 en 19.00 tot 20.30 uur, woensdag 13 maart van 15.00 tot 17.00 uur en 19.00 tot 20.30 uur en vrijdag 15 maart van 15.00 tot 17.00 uur.

Odion KrommeNoord

Odion KrommeNoord opent twee middagen haar deuren. Bezoekers worden ontvangen met koffie en gebak van dagactiviteitencentrum Zonnehoek. De medewerkers en cliënten beantwoorden vragen over de locatie, er zijn ervaringsoefeningen en er is een productenverkoop. Ook is er de mogelijkheid om woensdag 13 maart van 13.00 tot 16.00 uur een rondleiding te krijgen bij de woonlocatie Odion aan Noorderhoofdstraat 127 aan de overkant.

Odion Zonnehoek

Bij Dagactiviteitencentrum Odion Zonnehoek, Zonnelaan 1 in Krommenie, vindt woensdag 13 maart van 13.00 tot 17.00 uur een banenmarkt plaats. Werkzoekenden kunnen kennismaken met verschillende locaties van Odion in de regio en een baan te vinden bij de Beste Werkgever in de gehandicaptenzorg.

Odion Karveelstraat

Bij Odion Karveelstraat 3 in Zaandam kunnen mensen zaterdag 16 maart van 14.00 tot 17.00 uur in gesprek met bewoners en begeleiders. Er draait een informatieve film over deze 24 uurslocatie en er is een informatietafel met folders. Op verzoek kunnen ze op bezoek bij cliënten die hun woning voor deze dag openstellen. Alles onder het genot van koffie, thee en wat lekkers.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.odion.nl. Bellen naar de receptie van Odion kan ook via tel.: 0299-412812. Op de website zijn ook de locaties in Kennemerland en Zaanstad te vinden die in de Week van Zorg en Welzijn open zijn. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

'Maak Kennis met kunde' is opnieuw de slogan van de nationale Week van Zorg en Welzijn, die dit jaar van 11 tot en met 16 maart plaatsvindt. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen hun deuren en laten zien wat werken in zorg en welzijn is. Met een baan in deze sector kunnen mensen het verschil maken voor een ander.

Odion

Odion helpt we kinderen en volwassenen met een beperking om elke dag zo plezierig mogelijk te maken. Thuis of buitenshuis, op het werk of in de vrije tijd, op een manier die past bij de ontwikkeling van de personen in kwestie.

Soms is de zorg intensief en staat Odion elke dag voor mensen klaar. Soms begeleidt de organisatie hen bij hele specifieke wensen. "We weten als geen ander dat ook 'kleine' vragen van groot belang kunnen zijn. Je wilt graag boodschappen doen, maar het stormt? Wij gaan gewoon met je mee! Voor iedere cliënt stellen we een ondersteuningsplan op, waarin we aangeven wie je bent, wat je zelfstandig kunt en waar je hulp bij nodig hebt."