Angela Groothuizen.
Angela Groothuizen. (Foto: Week van Zorg en Welzijn)

Groothuizen ambassadeur Week Zorg/Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn vindt van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart plaats. Er zijn veel banen in de grootste sector van Nederland te vervullen, dus daarmee kan wel gesteld worden dat deze week meer dan nodig is. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.

Geïnteresseerden in werken en leren in zorg en welzijn zijn van harte welkom om te kijken waar de mogelijkheden voor hen liggen, want die zijn er volop. Zangeres en presentatrice Angela Groothuizen is het nieuwe gezicht van de Week van Zorg en Welzijn.

Hart voor zorg en welzijn

Groothuizen heeft hart voor zorg en welzijn: "Iedereen heeft recht op goede zorg. Maar zonder voldoende hardwerkende, onmisbare mensen op de werkvloer is dit niet vol te houden. Dus voor iedereen die iets wil betekenen voor een ander: kom eens kennismaken tijdens de Week van Zorg en Welzijn."

"Iedereen heeft recht op goede zorg."

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn verwelkomen honderden organisaties het grote publiek om te laten zien hoe dankbaar en divers het werken in zorg en welzijn kan zijn. Wie twijfelt of deze sector echt iets voor hem of haar is, kan tijdens één van de vele netwerkevenementen die door het hele land worden georganiseerd langskomen.

Banenmarkten, kansenmarkten, speeddates tussen werkgevers en werkzoekenden, meeloopdagen en informatieavonden. Voor iedereen is er wat wat te vinden. De Week van Zorg en Welzijn staat bol van activiteiten.

Ook voor wie niet over een medische achtergrond beschikt en nu nog in een hele andere sector werkzaam is, zijn er binnen deze sector veel kansen. Alleen al in het derde kwartaal van 2018 waren er ruim 33.000 vacatures binnen zorg en welzijn in te vullen (bron: CBS).

Initiatief

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn. Deze organisatie werken samen in Stichting RegioPlus. Ze hebben de handen ineengeslagen om de beeldvorming en het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren.

Meer informatie op www.weekvanzorgenwelzijn.nl