Bach-concert

ZAANDAM - Collegium Vocale Zaandam & Barokensemble Arx Ardens voeren zaterdag 23 maart de Cantate BWV 106, 'Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit' uit. Dat doen zij onder leiding van Cor Brandenburg en met Lauren Armishaw (sopraan), Robert Kuizenga (alt), Bernard Loonen (tenor) en Max van Egmond (bas). Het optreden vindt plaats in de Bullekerk (Westzijderkerk) in Zaandam.

Cantate 106, bij de liefhebbers beter bekend als Actus Tragicus, wordt door velen als Bachs mooiste cantate beschouwd. Een sterfgeval heeft vermoedelijk tot de bijnaam geleid. Het gaat over leven en sterven, of eigenlijk meer over sterven en leven.

Professionele barokmusici begeleiden koor en solisten in de uitvoering met authentieke instrumenten. De lagere stemming van deze instrumenten, het spelen op darmsnaren in plaats van stalen snaren en de barokke speeltechniek brengen de klank dichter bij het klankbeeld uit Bachs dagen.

Het optreden vindt zaterdag 23 maart om 17.00 uur plaats in de Westzijderkerk (Bullekerk), Westzijde 75 in Zaandam. Voorafgaand aan de cantate geeft de dirigent een toelichting. De toegang is gratis, maar wel is er na afloop een collecte. Nadere informatie is te vinden op: www.collegiumvocalezaandam.nl of te verkrijgen via dirigent Cor Brandenburg, tel.: 06-21481858.