Kom in de Kas bestond in 2017 40 jaar.
Kom in de Kas bestond in 2017 40 jaar. (Foto: Rolf van Koppen)

Wereld achter glas van de kas ontdekken

ASSENDELFT - Tijdens Kom in de Kas, zaterdag 6 april, kan de consument kennismaken met de wereld die achter het glas van de kas schuilgaat. In de regio Assendelft nemen tien bedrijven deel. Van 10.00 tot 16.00 uur openen de tuinders en boeren hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat er allemaal in de kassen groeit. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

De regio is zeer divers wat betreft bedrijven die met Kom in de Kas meedoen. Bij verschillende bedrijven zijn producten te proeven en allerlei verschillende dieren te zien en te knuffelen. Daarnaast zijn er bij de bedrijven mensen die van alles over het boerenleven, maar ook over duurzame energie, biologisch boeren, natuurbeheer en koeien keuren uitleggen.

Een glastuinbouwbedrijf is gespecialiseerd in orchideeën, de andere bedrijven hebben allemaal melkkoeien, maar er zijn er ook die daarnaast nog geiten en schapen houden. Nagenoeg alle bedrijven zijn echte familiebedrijven, wat van dit dagje in de regio een nog gezelligere en warmere ervaring kan maken.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en de kans te ontdekken hoe alles groeit en bloeit, zijn er ook andere activiteiten. Voor de kinderen is er bij de White Ranch een knutselbus waar ze voor een klein bedrag met afvalmateriaal kunnen knutselen. Bij de Familie Oudhuis is er ook gelegenheid om te knutselen. Bij elk bedrijf kunnen de kinderen met dieren knuffelen en voor een speurtocht kunnen ze naar Floricultura.

Het is voor hen leerzaam om te kijken waar de melk, kaas en yoghurt uit de supermarkt en koelkast nu eindelijk vandaan komen. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze kan voor de kinderen aantrekkelijk zijn mee te krijgen.

Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zo veel mogelijk op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Kom in de Kas is ook te volgen via de sociale media Facebook, Instagram en Twitter. Meer informatie is te vinden op de website www.komindekas.nl.