KiKa steunen en leren roeien

ZAANDAM - Een groot aantal Nederlands roeiverenigingen verzamelt de komende maanden geld in ten behoeve van een groot onderzoek naar (de bestrijding van) kinderkanker. Ook ZZV in Zaandam gaat dat doen en in dat kader kunnen mensen zondag 7 en woensdag 10 april komen kennismaken met roeien.

Belangstellenden kunnen zondag 7 april om 12.00 uur of woensdag 10 april om 19.00 uur gratis kennismaken met het roeien. In overleg zijn andere data mogelijk. Daarna kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor vijf introductielessen. Deze kosten 35 euro, wat dan ten goede komt aan KiKa. Deze lessen vinden op de woensdagavond of zondagochtend plaats.

Roeivereniging ZZV is gelegen aan Havenstraat 70AR in Zaandam. Aanmelden voor de kennismakingsles of direct voor het introductieprogramma kan met een mailtje naar richard.hietberg@gmail.com.

KiKarow-actie

De KiKarow-actie bestaat uit een roeitocht van 1400 kilometer in een dubbelvier door heel Nederland. Roeivereniging ZZV in Zaandam is een tussenstop in deze tocht. Zondag 7 juli komt de boot aan bij het ZZV-clubgebouw. De ZZV-roeiers roeien de boot zaterdag 13 juli door naar Haarlem.

Naast deze roeitocht biedt ZZV meer activiteiten aan om geld bij elkaar te brengen in de strijd tegen kinderkanker. ZZV verzorgt onder andere dus de bovengenoemde roeilessen waarbij de opbrengst ten goede komt aan KiKa.