Band Testcase live in Drieluik in de jaren zeventig.
Band Testcase live in Drieluik in de jaren zeventig. (Foto: aangeleverd)

Tweede deel Zaanse pophistorie live

ZAANDAM - De Zaanse pophistorie leeft. Gemeentearchief Zaanstad, Vereniging Zaans Erfgoed, het Zaans Museum, Filmtheater De Fabriek en Café Fabriek houden zaterdag 13 april samen het tweede deel van 'De Zaanse Pophistorie Live'. Deze keer betreft het de jaren zeventig voor de punkrage.

Opnieuw vindt van 14.00 uur tot 15.30 uur in het café de verhalenbank van het Zaans Museum plaats, deze keer toegespitst op de jaren zeventig. In het Verhalencafé van het Zaans Museum gaan de Verhalenhalers in gesprek om de muziekherinnering uit de Zaanstreek van bezoekers op te tekenen: "Wat was jouw eerste singeltje van een Zaanse band? Welk concert in de streek heeft indruk op je gemaakt? Dus neem je singeltje, poster, T-shirt of handtekening mee naar het Pophistorie Verhalencafé", aldus de organisatoren. De verzamelde verhalen worden na afloop van het verhalencafé gepubliceerd op de website van de Zaanse Verhalenbank.

Om 15.30 uur start het zaalprogramma met een film die bestaat uit exclusieve clips en beelden uit de jaren zeventig. Direct aansluitend aan de film volgt in de zaal een talkshow met vier Zaanse coryfeeën uit deze periode. Het zaalprogramma, de film én talkshow duren in totaal twee uur en zijn toegankelijk tegen een entreeprijs van 11,25 euro. Als aandenken krijgen alle bezoekers met een toegangsbewijs voor het zaalprogramma een exclusieve cd met bijzondere liedjes: het album 'Zaanse Popmuziek-De Jaren Zeventig'. Deze cd wordt alleen op de middag zelf verstrekt.

Het programma ziet er samengevat als volgt uit: het Verhalencafé duurt van 14.00 tot 15.30 uur en de toegang is daarvoor gratis. Het zaalprogramma loopt van 15.30 tot 17.30 uur en kost 11,25 euro. Kaarten zijn te koop aan de kassa en via de website van Filmtheater De Fabriek: www.de-fabriek.nl. De Fabriek bevindt zich op Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam.