De muzikanten van 'Volk om een vreemd verhaal' brengen het bijbelse passieverhaal tot leven.
De muzikanten van 'Volk om een vreemd verhaal' brengen het bijbelse passieverhaal tot leven. (Foto: BIND)

Negen passienummers bij BIND

ZAANDAM - Het Hembrugterrein in Zaandam is dinsdagavond 9 april het decor voor negen passienummers. In de huiskamer van BIND, gevestigd in een voormalig transformatorhuisje op het terrein, brengen de muzikanten van 'Volk om een vreemd verhaal' het bijbelse passieverhaal tot leven.

'Volk om een vreemd verhaal' is een samenwerking van de muzikanten Paul Koster en Roeland Scherff. Zij schreven negen alternatieve Nederlandstalige nummers rondom de ontknoping van het verhaal van Jezus, waar christenen met Pasen bij stilstaan. Het Hembrugterrein is hier een goede locatie voor te noemen. Het verhaal van uiterste geweldloosheid licht extra op tegen de achtergrond van dit terrein, wat het hart was van de Nederlandse oorlogsindustrie.

Luisterliedjes

Het huiskamerconcert is voor iedereen die van mooie luisterliedjes houdt en nieuwsgierig is naar wat het bijbelse passieverhaal vertelt. Om 20.00 opent de bar in BIND aan Middenweg 107 in Zaandam. Het huiskamerconcert zelf begint om 20.30 en vanaf 21.15 uur kunnen aanwezigen onder genot van een drankje napraten. De toegang voor deze avond is vrij (drankjes exclusief).

Bovendien kunnen belangstellenden het bijwonen van dit huiskamerconcert combineren met het onlangs geopende Museum of Humanity van de Zaanse fotograaf Ruben Timman. Dit museum, dat zich op een steenworp afstand van BIND bevindt, is deze avond van 19.30 tot 20.30 geopend.