Het Volendams Vocaal Ensemble.
Het Volendams Vocaal Ensemble. Foto: (Foto: Volendams Vocaal Ensemble)

Voorjaarsconcert Volendams Vocaal Ensemble

WORMER - Het Volendams Vocaal Ensemble geeft zondag 7 april een voorjaarsconcert in Wormer. Het ensemble weerspiegelt de cultuur van Volendam met de ligging aan het IJsselmeer, de muziekcultuur, zijn historie en authenticiteit. Vanzelfsprekend treedt het muziekgezelschap op in de originele Volendammerdracht.

Het koor werd in 1986 opgericht en kent een stabiel ledenaantal van zo'n vijftig zangers en zangeressen uit Volendam en omstreken. In haar meer dertigjarig bestaan heeft het al vele optredens in binnen- en buitenland verzorgd. In Europa maakten ze bijvoorbeeld concertreizen gemaakt naar Frankrijk, Duitsland, Tsjechiƫ, Oostenrijk, Spanje en Hongarije.

Het repertoire van het koor is veelzijdig, van operette, musical, Nederlandstalig en religieuze muziek tot bewerkingen van moderne popnummers. Sinds september 2018 staat het koor onder leiding van Lorenzo Papolo. Hij is een ervaren dirigent en heeft nationaal en internationaal met diverse koren prijzen gewonnen. Lorenzo is naast van het Volendams Vocaal Ensemble ook de vaste dirigent van nog vier andere koren en als docent verbonden aan de Dirigentenacademie. Daar leert hij aankomende dirigenten de fijne kneepjes van zijn vak.

Voor het voorjaarsconcert in Wormer heeft het koor een gevarieerd en vrolijk programma samengesteld. Hierbij is een keuze gemaakt uit het eerdergenoemde repertoire van bekende werken, componisten en zangers. De begeleiding op de vleugel is van Carla Braan. Het concert is om 14.30 uur, zaal om 14.00 uur open. Reserveren kan via 075-6423388, 075-6421282 of concertmmwormer@gmail.com. Een kaartje voor het optreden kost 16 euro, niet-gereserveerde tickets aan de zaal 18 euro, inclusief pauzedrankje. De Maria Magdalenakerk bevindt zich aan Dorpsstraat 351 in Wormer. Info: www.concertenwormer.nl.