Fragment uit de voorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses van het Rotterdam Theater.
Fragment uit de voorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses van het Rotterdam Theater. (Foto: Zaantheater)

Een sprookje over belofte en schuld

ZAANDAM - Na het grote succes van vorige week en de lange staande ovatie voor Hamlet de familievøørstelling verheugt het Zaantheater zich alweer op het volgende stuk van het Rotterdam Theater: Repelsteeltje en de blinde prinses. Na het uitstapje naar het 'stuk der stukken' Hamlet keren de makers terug naar een wereld die we kennen uit sprookjes en het echte leven. De voorstelling wordt donderdag 6 en vrijdag 7 februari 2020 verwacht. Dat is nog ver weg, maar een mooie reis boek je ook niet last-minute.

Zaantheater verheugt zich op nieuwe voorstelling Rotterdam Theater

Het Rotterdam Theater wist met haar succesformule ook vorige week het publiek weer te hypnotiseren.

Verdrietige scenes, waarbij de tranen ons in de ogen sprongen en waar links en rechts het echte snikken te horen was bij de kleinsten in de zaal, werden afgewisseld met verrassende en knotsgekke satirische plotten.

Rotterdam Theater nog niet eerder gezien? Wees dan gewaarschuwd: ben je een keer geweest, dan wil je daarna geen enkele nieuwe productie meer missen. Het is een voorstelling waar je nog lang van zult nagenieten en dat goed verzadigd, omdat het een lekkere lange voorstelling is!

De voorstelling van Repelsteeltje speelt zich af in een paleis waar het broeit tussen de koningin en haar prins-gemaal. Het stel ruziet over hun blinde dochter en wie van hen twee nu eigenlijk de baas is.

Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die 'goud uit stro' kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.

Verwikkelingen

Er is van alles aan de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan 'genezen'. Wie houdt zich aan zijn woord?

Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden? Het belooft een stuk vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten te worden.

De kaartverkoopbalie is van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. 075-6555333. www.zaantheater.nl.