V.l.n.r. Menno Schipper, Guillaume Groot en Ab de Visser.
V.l.n.r. Menno Schipper, Guillaume Groot en Ab de Visser. (Foto: KFC)

Trainers A-selectie KFC tekenen bij

KOOG AAN DE ZAAN - Zoals elk jaar rond deze tijd gonst het van de geruchten omtrent welke trainer waar weggaat of juist aanblijft. Om de rust binnen de club en de spelersgroep te behouden is KFC daarom al in december het gesprek aangegaan. "Met trots kunnen wij dan ook melden dat Guillaume Groot ook volgend seizoen 2019/2020 de hoofdtrainer bij KFC is", laat het hoofdbestuur weten.

"De inzet en de manier waarop Guillaume werkt en denkt past binnen de visie en filosofie van KFC. Vooral het opleiden van spelers en doorstromen van jeugd naar de selectie moet vertrouwen geven aan de spelers die op de drempel van het seniorenvoetbal staan. Op deze manier waarborgen we de toekomst van de KFC-selectie."

Guillaume zegt hierover: "Laat ik in elk geval vooropstellen dat ik trots ben om trainer van KFC te zijn. Het is een club met een rijk verleden. De club en de vele fanatieke vrijwilligers ademen nog steeds dat nostalgische gevoel uit. Ik wil graag met deze club een volgende stap maken. Ik ben ambitieus en wil mijn steentje bijdragen. De toekomst wordt enerzijds door het nieuwe bestuur met enorm veel passie en overredingskracht ingekleurd. Aan de andere kant ligt er ook voor mij en mijn staf een mooie uitdaging te wachten. Ik hoop dat we de komende jaren de vruchten van de uitstekende jeugdopleiding kunnen plukken. Er kloppen steeds meer talenten op de deur om door te stromen naar de selectie. Ik hoop dat we binnen afzienbare tijd weer met trots onze geuzennaam kunnen uitdragen...!"

Ook Menno Schipper (Trainer KFC 2), Ab de Visser (keeperstrainer KFC-selectie en jeugd), Ger Spannenburg en Mennolt Klaasen (medische begeleiding KFC-selectie) aangegeven volgend seizoen bij KFC werkzaam te zijn.


Koning van de straat Edward van Gils keert terug bij KFC

Koog aan de Zaan - De oud-jeugdspeler Edward van Gils voetbalt over de hele wereld met de groten der aarde. Hij keert terug bij KFC.

In LA en Braziliƫ is Van Gils een ware legende. De 'Godfather of street football' verleende zijn diensten aan FIFA Street en werkt samen met voetbalgrootheid Ronaldinho.

Nu gaat Van Gils ook een exclusieve samenwerking aan met zijn oude liefde KFC. Bij 'De Groote Koogsche' is deze maand de exclusieve Streetkings Akkademy gestart. Een voetbalschool speciaal voor KFC-leden waar ze getraind en begeleid worden door de wereldkampioenen straatvoetbal.

Sinds 18 maart zijn de proeftrainingen op de vaste trainingsavonden bij KFC gestart. Voor de tijden kunnen mensen op de website kijken: www.kfc.nl.