V.l.n.r. Jasper Teule, Sasja Dries en Rob Stoop.
V.l.n.r. Jasper Teule, Sasja Dries en Rob Stoop. (Foto: Bind)

Vrije Klankenavond bij Bind

ZAANDAM - Bij Bind op het Hembrugterrein in Zaandam is vrijdag 5 april een Vrije Klankenavond. Deze avond houdt het midden tussen een concert en het zingen in een koor.

Het koor zingt eenvoudige melodieën voor en gaat deze herhalen. Daardoor kan het publiek de positieve teksten makkelijk eigenmaken. Door de eenvoud van de melodieën ontstaat er vaak als vanzelf meerstemmigheid. Niets moet en alles mag.

"Bij de volgende melodie, wat fadoachtigs, ga ik los", zegt Cisca Mous bij een van de Vrije Klankenavonden. "Het gebeurt gewoon. Heerlijk. Mijn lijf gaat als vanzelf mee en ik geniet! Zoals ook anderen om mij heen genieten. De één zingt mee uit volle borst, de ander zingt ingetogen en geniet echt net zo, op zijn/haar manier. Stemmen komen samen en het is een fantastisch geheel."

De avond wordt geleid door Sasja Dries (zang) en begeleid door Rob Stoop (piano) en Jasper Teule (contrabas). De Vrije Klankenavond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Bezoekers kunnen om 19.30 uur inlopen. Ze zijn van harte welkom om mee te doen met de Vrije Klankenavond. Om zeker te zijn van een plekje kunnen ze reserveren via www.basecamptheatervandeziel.nl. Om 18.00 uur kunnen ze ook voor 5 euro bij Bind komen eten. Opgeven via eenbordje@bijbind.nl.

Ook bij Bind: Supertosti's

In Nederland blijven zo'n 130.000 broden per dag onverkocht. Het gros daarvan belandt in de prullenbak, terwijl ze nog niet eens een dag oud zijn. Zonde, dachten de tostibakkers van de Tweede Jeugd. "Nu maken ze dus niet alleen de duurzaamste, maar vooral de lekkerste supertosti's die je maar kunt krijgen", aldus Bind. Belangstellenden kunnen ze komen proeven, bijvoorbeeld een tosti kimchi of paddenstoel & rucola.

Bind bevindt zich op Middenweg 107 in Zaandam.