Werk van Klaas de Boer.
Werk van Klaas de Boer. (Foto: Het Weefhuis)

Expositie 'Een leven met klei'

ZAANDIJK - Het Weefhuis in Zaandijk presenteert dit weekend de expositie 'Een leven met klei'. De Zaanse keramist Klaas de Boer verzorgt deze tentoonstelling. De officiële opening was zaterdag 6 april, met boekpresentatie.

De Zaanse keramist Klaas de Boer viert dit jaar zijn 75e verjaardag. Er wordt daarom groots uitgepakt met zijn overzichtstentoonstelling in Het Weefhuis in Zaandijk. Voor deze expositie is een selectie gemaakt uit de hoogtepunten van zijn carrière, met dank aan verschillende eigenaren die hiervoor hun kunstbezit beschikbaar hebben gesteld. Daarnaast is er recent werk te zien. Bij de opening zaterdag 6 april is het boek 'Een leven met klei' over het leven en werk van Klaas de Boer gepresenteerd.

Het boek 'Een leven met klei' is een tentoonstellingscatalogus en een eerbetoon ineen en vormt een kunstwerk op zich. Het geeft in woord en beeld een prachtige indruk van het werk van Klaas de Boer. Initiatiefnemers van dit boek zijn Linda Stroo, Jaap Brantjes en Rob de Boer, respectievelijk partner, zwager en broer van Klaas. Zowel het boek als de overzichtstentoonstelling zijn buiten medeweten van Klaas tot stand gekomen, maar een mooier eerbetoon kan een kunstenaar zich niet wensen. Voor een Zaanse keramist, die meerdere opdrachten uitvoerde voor de gemeente Zaandam, is Het Weefhuis de aangewezen locatie om het-werk-van-een-leven te exposeren."

De tentoonstelling is dit weekend van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Het Weefhuis bevindt zich op Lagedijk 39 in Zaandijk. Meer informatie is te vinden op de website: www.hetweefhuis.nl.