Mercedes-AMG A 35 4MATIC Limousine
Mercedes-AMG A 35 4MATIC Limousine (Foto: Daimler AG)

Introductie nieuwe Mercedes-AMG

REGIO - Na de Hatchback introduceert Mercedes-AMG de volgende instap in de wereld van Driving Performance: de A 35 4MATIC Limousine (brandstofverbruik gecombineerd 7,3-7,2 l/100 km; CO2-uitstoot gecombineerd 167-164 g/km) is het tweede model van Mercedes-AMG dat op het nieuwe platform voor compacte auto's wordt gebouwd.

Deze auto zal erg in de smaak vallen bij klanten die het sportieve karakter van een Mercedes-Benz met voldoende ruimte voor passagiers en bagage zoeken. De hoge rijdynamiek van de wendbare Limousine wordt gewaarborgd door de 2,0-liter viercilinder turbomotor met 225 kW (306 pk) vermogen, de AMG SPEEDSHIFT DCT 7G-transmissie met dubbele koppeling, het AMG-onderstel en de variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC.

Met de nieuwe A 35 4MATIC Limousine wordt het huidige AMG-portfolio uitgebreid met een aantrekkelijk, extra instapmodel. Deze auto richt zich op een jonge doelgroep die veel vermogen zoekt in combinatie met comfort en ruimte voor passagiers en hun bagage. De acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,8 seconden en de topsnelheid van 250 km/h (elektronisch begrensd) zullen de verwachtingen van deze klanten op het gebied van rijdynamiek in het compacte segment overtreffen. De vierdeurs A 35 4MATIC heeft een wielbasis van 2.729 mm en de krachtige proporties van een dynamische en tegelijkertijd compacte Limousine met sportieve, korte overhangen voor en achter.