Hyundai i30 Fastback N
Hyundai i30 Fastback N (Foto: Hyundai)

Hyundai i30 Fastback N

REGIO - De Hyundai i30 Fastback N is na de i30 N hatchback het tweede high-performance model van Hyundai in Europa. Inmiddels zijn er al meer dan 11.500 Hyundai's i30 N hatchback in Europa verkocht – veel meer dan verwacht. De Hyundai i30 Fastback N is de eerste sportieve vijfdeurscoupé in het C-segment en dus uniek in zijn klasse. Door het modellengamma van sportieve, aantrekkelijke N-modellen uit te breiden, geeft Hyundai er opnieuw blijk van buiten de geijkte kaders te denken. De Hyundai i30 Fastback N combineert het verfijnde en elegante design van de Hyundai i30 Fastback met en het sportieve rijplezier van i30 N hatchback.

"Met de nieuwe i30 Fastback N – de eerste sportieve vijfdeurscoupé in het C-segment, die bovendien klaar is voor het circuit – zetten we weer een nieuwe maatstaf", zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing en Product van Hyundai Motor Europe. "Het tweede model in ons Europese N-gamma bewijst dat we met onze N-modellen auto's kunnen maken die niemand van ons had verwacht."

Hyundai heeft de N-modellen op dezelfde manier ontwikkeld als zijn raceauto's. De N staat voor twee belangrijke componenten: ten eerste het Zuid-Koreaanse district Namyang, waar het R&D Centre van Hyundai is gevestigd en waar het idee voor de N-modellen is ontstaan. Ten tweede staat N voor Nürburgring – een van de moeilijkste en uitdagendste circuits ter wereld – waar het testcentrum van Hyundai is gevestigd en waar de N-modellen zijn ontwikkeld en verfijnd. De N staat verder voor de vorm van de chicane, de ultieme bochtencombinatie die sport- en raceauto's tot het uiterste op de proef stelt. Hyundai N heeft sinds 2015 al successen geoogst in de VLN-series op de Nürburgring, de TCR International Series, de Pirelli World Challenge en de uitputtende 24-uursrace op de Nürburgring.