Veel ontwerpen voor Achtersluispolder

ZAANDAM - De Zaanse Achtersluispolder op de grens met Amsterdam is een gebied met potenties. Het deels verwaarloosde industriegebied moet zich ontwikkelen tot een gebied voor werken, wonen en ontspanning. De gemeente Zaanstad en het landelijke programma Ontwerp Veilige Omgeving dagen ontwerpteams uit om voor dit gebied met een inspirerend veilig ontwerp te komen. Er hebben zich al 11 teams ingeschreven. Dat kunnen er meer worden, want de inschrijving is open tot en met 1 mei. Ontwerpen indienen kan tot en met 31 mei 2019.

Al veel inschrijvingen voor prijsvraag Ontwerp Veilige Omgeving

De Achtersluispolder ligt aan het Noordzeekanaal en biedt daarmee volop kansen voor een aantrekkelijk woon- en leefklimaat. Maar het kanaal zorgt samen met bedrijven, de provinciale weg en twee snelwegen ook dat externe veiligheid een rol speelt.

Dat geldt ook voor waterveiligheid en sociale veiligheid.

Het vraagt om een goed afgewogen ontwerp. Er zijn kansen voor ontwikkeling, want sinds de aankondiging van de transformatie hebben zich investeerders gemeld die willen bijdragen aan de transformatie.

Veel ondersteuning

Ontwerp Veilige Omgeving voorziet deelnemers aan de prijsvraag van uitgebreide achtergrondinformatie en kennis, onder andere met ontwerpsessies, workshops en een excursie in het gebied.

Deelnemers

De deelnemende teams kunnen hun ontwerp tot en met 31 mei indienen. Vervolgens kunnen ze het presenteren tijdens het festival WeMakeTheCity. Daar wordt op 21 juni de winnaar bekendgemaakt. De beste inzending wint 2000 euro, plus de kans op vervolgopdrachten.

Meer informatie

Op www.ontwerpveiligeomgeving.nl staat uitgebreide informatie over het programma en de prijsvraag, waaronder het inschrijvingsformulier.