Vestigingsmanager Martijn Harting (rechts) bij de duikplank van het buitenbad, met op de achtergrond de 'Duo Racer' glijbaan.
Vestigingsmanager Martijn Harting (rechts) bij de duikplank van het buitenbad, met op de achtergrond de 'Duo Racer' glijbaan. (Foto: Aangeleverd)

Weer volop buiten zwemmen bij Zwembad De Crommenije

KROMMENIE - De buitenbaden van Zwembad De Crommenije zijn weer open. Het nieuwe zwembad gaat haar tweede jaar in. We namen een kijkje bij het buitenbad en waagden een sprong van de hoge duikplank, het nog wat koude water in. Hoe ligt dit zwembad er deze zomer bij? We spraken af met Martijn Harting.

Zwembad De Crommenije vooral leuker en prettiger maken voor iedereen

Martijn Harting is sinds januari de nieuwe vestigingsmanager van Zwembad De Crommenije. Harting komt bij Zaangolf vandaan in Koog aan de Zaan en heeft het, in de aanloop naar het buitenbadseizoen, druk gehad met alle voorbereidingen. Zoals het klaarmaken en vullen van de buitenbaden en de personeelsbezetting. Dit is inmiddels op orde waardoor nu gewerkt kan worden aan het verbeteren van de nieuwe faciliteiten. "We hebben ons de afgelopen tijd gefocust op de totale beleving voor de gasten. Hoe kunnen we het zwembad vooral leuker en prettiger te maken voor iedereen. Als eerste punt op de agenda staat het aanleggen van de buitenkleedruimten en het verbeteren van de doorloopsnelheid van de horeca. We hebben een nieuwe routing bij het restaurantgedeelte gemaakt, waar we de soms lange wachtrijen bij de kassa's mee kunnen verkorten. Er komt ook een extra uitgiftepunt voor bijvoorbeeld ijsjes en koude drankjes. Daarnaast is het zwemmen voor een baby nu zelfs gratis.

Oplossingen

Vanwege het uitzonderlijke mooie weer van vorig jaar heeft het personeel van het gloednieuwe zwembad wel meteen een vuurdoop gehad. "Het Sportbedrijf is dan ook trots op de tomeloze inzet van het personeel!", zegt Martijn. "Van de ervaringen van vorig jaar kan het Sportbedrijf dit jaar profiteren en gebruiken bij de start van het nieuwe zomerseizoen. Zoals bij elke nieuwbouwaccommodatie vraagt ook deze nog wel om aanpassingen, daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Zo heeft de grond rondom het zwembad vorig jaar niet genoeg de tijd gehad om in te klinken. Hierdoor is de bestrating op sommige plaatsen verzakt. Dat is goed te zien bij een van de buitenbaden en bij de entree. Dit is nog één van de opleverpunten vanuit de bouw. Samen met de naastgelegen tennisvereniging en de gemeente heeft De Crommenije voor nu een slimme oplossing gevonden voor het wateroverlast die zich voordoet bij de ligweide.

Lees verder op pagina 13