Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Duurzaamheidsprojecten van leerlingen

ZAANDAM - Jongeren zijn aan zet, zij zijn de klimaatveranderaars van de toekomst! Zoals zij zelf zeggen: "Het is toch raar dat 40 plussers beslissen over onze toekomst". Platform aan de Zaan daagt de jongeren van Zaanstad uit! Kom naar Café Fabriek in Zaandam op maandagavond 13 mei en vertel hoe Zaanstad kan verduurzamen. Tijdens de avond presenteren leerlingen van diverse scholen hun duurzaamheidsprojecten. Hoe denken zij over hun toekomst? Wat willen zij doen om de klimaatverandering tegen te gaan? Aan de avond is een prijs verbonden: aanwezige jongeren met het mooiste duurzame idee ontvangen van Platform aan de Zaan een bedrag om dit uit te voeren.

Tijdens deze Platform avond krijgen jongeren het woord om hun zorg en ideeën te uiten over wat nodig is op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Hoe kunnen jongeren helpen om, dicht bij huis, in hun wijk of op hun school de energietransitie op gang te brengen? Allereerst presenteren leerlingen projecten op het gebied van duurzaamheid die zij hebben gedaan of van plan zijn te gaan doen. Daarna is het om met hen op zoek te gaan naar vernieuwende ideeën om meer (jonge) mensen te mobiliseren om mee te doen aan de energietransitie. Er wordt gevraagd aan jongeren om een plan voor hun eigen school te bedenken om mee te dingen naar het bedrag van €500,- om het idee uit te voeren.

Deze Platform aan de Zaan avond is voor jongeren (12 – 25), hun docenten en ouders, en voor iedereen die nieuwsgierig is naar de toekomst ideeën van jongeren over duurzaam leven. De gratis toegankelijke avond vindt plaats op maandag 13 mei bij Café Fabriek , Sybrandsteeg 12 te Zaandam, van 20.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Meer informatie en aanmelden: www.platformaandezaan.nl