Greep uit voorstellingen in Zaantheater
Greep uit voorstellingen in Zaantheater (Foto: aangeleverd)

Zaantheater start kaartverkoop nieuwe seizoen

ZAANDAM – Met maar liefst tweehonderdnegenenzestig nieuwe voorstellingen heeft het Zaantheater komend seizoen opnieuw een afwisselend aanbod. Van bekende namen tot nieuw talent, van internationale shows in de grote zaal tot intieme voorstellingen in de kleine zaal, ook in 2019-2020 is de programmering weer divers en verrassend. De kaartverkoop start op donderdag 16 mei. Vanaf die datum kunnen kaarten besteld worden via zaantheater.nl.

Het theaterseizoen wordt geopend met het bijzondere 'WAD Live', een muzikale filmvoorstelling over de schoonheid van de Wadden met een groot live-orkest. We nemen in september lachend afscheid van de zomer met de Nederlandse musical ''t Schaep met de 5 Pooten'. In de herfst kan het publiek de spectaculaire internationale show 'Airplay' bijwonen of Halloween vieren met 'Horror' van Jakop Albohm Company. 'Kinky Boots', dé feelgood musicalhit van Broadway, komt voor het eerst naar Nederland. Rond kerst komen de 'Top 2000 Live' en Släpstick (voorheen Wëreldbänd) naar het theater. In het voorjaar kunnen alle goede voornemens overboord met de 'theatrale foodexperience' van Robèrt van Beckhoven, komt Huub Stapel met zijn one-man-show 'Het Huwelijk' en behandelen De Verleiders Female op humoristische wijze de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Zomaar een greep uit het grote aanbod, maar voor iedereen heeft het Zaantheater een fijne voorstelling op het programma staan. Voor liefhebbers van grote internationale (muziek)shows hebben we bijvoorbeeld 'Still Collins', 'The Rod Stewart Story', het Canadese Cirque Alfonse, Recirquel Company Budapest en de Koreaanse drummers van TAGO.

Voor iedereen die van toneel houdt, heeft het Zaantheater een paar pareltjes geprogrammeerd: 'Dangerous Liaisons' met Tjitske Reidinga, 'The Great Gatsby' met Jeroen van Koningsbrugge, en de bijzondere voorstelling 'GAS', een familiekroniek over de gaswinning in Groningen. Omdat het zo'n heerlijke voorstelling is komt de Franse filmhit 'Untouchables' terug, met Huub Stapel in de hoofdrol.

Ook de jeugd komt aan z'n trekken in het Zaantheater: van Babyconcerten tot familiemusicals als de 'Koning van Katoren' van het NJMT en van peutervoorstellingen als 'Meneertje Meer' van Tg Winterberg tot dansvoorstellingen voor jongeren van AYA.

Natuurlijk is er weer veel cabaret met namen als Najib Amhali, Alex Klaasen, Patrick Laureij, Tineke Schouten, Dolf Jansen, Plien & Bianca, Daniël Arends, Ton Kas, Bert Visscher en vele anderen.

De Dinsdagmiddagserie, de theatrale literaire salon 'Mens durf te lezen!' en de series komen ook in 19-20 terug. Er is een Cabaretserie, een serie Theater en Dans, een jeugdtheaterserie en de nieuwe Millennialserie met voorstellingen gekozen door twintigers. Met deze series kunt u vaak en met korting naar het Zaantheater. De series zijn zowel online als telefonisch te bestellen.

Iedereen die bij deze en vele andere voorstellingen aanwezig wil zijn, kan vanaf donderdag 16 mei, 10.00 uur kaarten bestellen via zaantheater.nl. Vanaf dinsdag 21 mei kan er ook telefonisch worden gereserveerd. De kassa van het Zaantheater is geopend van dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur via tel: 075-6555333. De nieuwe brochure aanvragen, kan via de website of door te bellen met de kassa.

Kim's keuze live tijdens feestelijke opening seizoen.