Evert van Berge: Molen de Bleke Dood
Evert van Berge: Molen de Bleke Dood (Foto: aangeleverd)

Schenk kunst voor Huttenbouw

ZAANDAM - Zeventig kunstwerken zijn vorig jaar van eigenaar verwisseld. Prachtig werk voor lieve prijsjes. Zowel particulieren als kunstenaars verkopen dit jaar opnieuw, in de weekeinden van 25 en 26 mei en 1 en 2 juni, tijdens deze Tweede Kans Kunst expositie hun kunstwerken. Kunst die 'te veel' is en waar geen plaats meer voor is in huis of atelier. In een salonachtige opstelling wordt veel (oud)werk van onder andere Zaanse kunstenaars aangeboden worden voor aantrekkelijke prijzen. Locatie: Zaansgroen, Zeemansstraat 54. Meer informatie: www.zaansgroen.nl.

Werk van onder anderen Victor Vasarely, Jan Cremer, Henk Schiffmacher, Wil van Dinther, Ton Leenarts en Zaanse kunstenaars als Jan de Boer, Wim Steijn, Ed Visser, Barbara van Marle, Ria Vergouw en Frans Room worden aangeboden. Bijzondere objecten van glas en keramiek. Reeds ingebrachte werken worden voorvertoond in de webshop: www.shop.zaansgroen.nl. Kom kijken en sla je slag!

Verkoopexpositie

Sinds 2012 doen de Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek het zonder gemeentelijke subsidie. Om ervoor te zorgen dat deze zomeractiviteit in de toekomst door kan blijven gaan, is een gezonde financiƫle basis nodig. Op deze kunstzinnige manier kan een ieder bijdragen aan de voorgang van dit prachtige evenement. Inbrengen van kunstwerken is mogelijk 20 en 23 mei tussen 11.00 en 18.00 uur, 30 mei tussen 13.00 en 18.00 uur (hemelvaart) of volgens afspraak 075-6313093 (bij veel werk). In verband met de beperkte ruimte kunnen we slechts werken aangenomen van maximaal tachtig centimeter breed. Bij het inbrengen van de kunst wordt het werk op waarde geschat. De overige 70% procent is de opbrengst die eventueel voor een deel geschonken kan worden aan de huttenbouw van Het Volkspark en Het Koogerpark. Wie de totale opbrengst schenkt, betaalt geen inbrengkosten.

Jan Cremer: Korenschoven