Artist impression van IKC De Werf.
Artist impression van IKC De Werf. (Foto: aangeleverd)

Opvang en onderwijs samen in Integraal Kind Centrum De Werf

ZAANDIJK - Basisschool De Werf in Zaandijk start samen met kinderopvangpartner Freekids een Intergraal Kind Centrum (IKC) per schooljaar 2019-2020. Maandag 26 augustus 2019 zullen de deuren van het nieuwe IKC geopend worden.

Één pedagogische visie en beleid gericht op totale ontwikkeling kinderen

Een Integraal Kind Centrum (IKC) is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang voor kinderen samen komen. Een IKC is een voorziening voor kinderen van 0-13 jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten.

Vloeiende overgang

Binnen een IKC is er een vloeiende overgang tussen onderwijs en kinderopvang en wordt er gewerkt vanuit één team met één pedagogische visie.

De leerkrachten van de school en de pedagogisch medewerkers van Freekids werken nauw met elkaar samen.

,,Met deze school en Freekids maken we één pedagogische visie en voeren we een gezamenlijk pedagogisch beleid dat gericht is op de totale ontwikkeling van kinderen, zowel voor, tijdens als na schooltijd,'' We hebben de ontwikkeling van de kinderen hoog in het vaandel.''

Inschrijven

Inschrijven voor het onderwijs binnen IKC De Werf kan via de website: www.basisschooldewerf.nl of neem contact op met de school via: 075 6283426.

Inschrijven voor opvang op het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang kan via de website van Freekids: www.freekids.nl, 088-191 91 90.