Tuna Kinik en Rosalie Kats
Tuna Kinik en Rosalie Kats (Foto: Marco van Ammers)

Uitblinkersgala op Regio College

ZAANDAM - Gedreven, vol passie en ondernemend stond student Rosalie Kats maandag 20 mei op het podium tijdens het mbo Uitblinkersgala van ROC Regio College. Rosalie werd uit drie finalisten gekozen tot Uitblinker van het Regio College 2019. Tuna Kinik werd uit tien finalisten gekozen tot Docent van het jaar. Tijdens een feestelijke avond in het Zaantheater werden studenten én medewerkers die zich op verschillende manieren keihard inzetten voor het mbo, in het zonnetje gezet.

Gala op spectaculaire wijze geopend met spetterende optredens van danseressen

Het Uitblinkersgala werd op spectaculaire wijze geopend met twee spetterende optredens van danseressen van de Juvat Dance Academy. Juvat Westendorp wist hierna als presentator van de avond het publiek voor zich te winnen. Het hele publiek danste mee met de dansmoves die Juvat hen aanleerde. De drie finalisten Levi Stuurman, Rosalie Kats en Yentl Sachs kregen het publiek stil met prachtige pitches op het podium waarna telkens luid applaus klonk.

Rosalie, student Apothekersassistent, wist het publiek en de jury voor zich te winnen met haar pitch over haar toewijding om elkaar (studenten) te motiveren betere en positieve resultaten te behalen. Ze richtte een coachingsgroep 'CoachIT' op met medestudenten, die elkaar en andere studenten motiveren. Op deze manier willen zij studenten het beste uit zichzelf laten halen.

Gelijke behandeling

Levi, student Applicatieontwikkelaar, zet zich in voor gelijke behandeling van iedereen en respect voor elkaar, ongeacht of studenten een beperking hebben of niet. Als laatste verscheen student Manager Retail Yentl op het podium. Zij startte als zeventienjarige een eigen onderneming in trendy en duurzaam inpakpapier.

Na de stemperiode riep Daan Horak, finalist Uitblinker van het jaar 2018, studenten Melanie Brevé en Maarten Telleman op het podium om hen uit te roepen tot Ambassadeurs van het Regio Collegeen werden de conciërges geroemd voor hun onvoorwaardelijke inzet voor het Regio College.

Vervolgens maakte Hasan Ersintepe, docent van het jaar 2018, de docenten van het jaar bekend: 'Docent van het jaar 2019' werd Tuna Kinik!

Lastige opgave

De diversiteit van de kandidaten maakt het een lastige opgave voor de jury om de Uitblinker van het Regio College 2019 te kiezen. Het publiek én de vakjury kiezen uiteindelijk unaniem voor Rosalie Kats.