Expositie Tengel Vrijstaat

ZAANDAM - Tengel Vrijstaat toont van 31 mei tot en met 2 juni een vrije wereld, een wereld waarin de verbeelding een andere wereld schept, een wereld die door kunst te bekijken ontsluierd kan worden.

Deze expositie vindt plaats in het kader van "Tengel Vrijstaat" in Playroom.
Louis Breeuwer laat kubusobjecten zien, die een onderdeel zijn van de serie 'Kubistisch wereldbeeld'.

'Verandering' is het thema van Margriet van Engelen. In de serie objecten die zij laat zien is het de natuur die 'in verandering' is. In verandering doordat ze haar objecten op spiegels zet. Als de toeschouwer in de spiegel kijkt lijkt het beeld van metaalgaas te veranderen, maar schijn bedriegt.

Kinga Wieczorek's thema is 'durven'. Door te dromen over vrijheid presenteert ze in haar schilderijen staten van vrijheid, zowel van het lichaam als van de geest van de mens. In de droom is de vrijheid van de mens onmetelijk groot.

"Vrijheid', dit is ook te vinden in de werken van de andere deelnemende kunstenaars doordat ze vrij zijn in hun omgang met vormen, kleuren, texturen en structuren. Vrij zijn in hun dromen en denkbeelden over wat mogelijk of onmogelijk is.

Marion van der Zwan's schilderijen richten zich op de elementen uit de microwereld. Ze vergroot ze als menselijk weefsel onder een microscoop, ze maakt zichtbaar. Is de mens vervreemd van zijn innerlijk of toch via het universum verbonden met alles en met elkaar?

Locatie: Playroom, Westzijde 99, Zaandam. Opening Vrijdag 31 mei van 17-20 uur. Zaterdag en zondag 13 - 18 uur.