Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Compaen VMBO haalt € 2350,- op

REGIO - Op vrijdag 10 mei hebben leerlingen van Compaen VMBO met een sponsorloop ruim 2350 euro opgehaald. De opbrengst komt ten goede aan de Alpe d'HuZes, een actie waarbij deelnemers de Alpe d'Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Een vader van een van de leerlingen gaat berg op fietsen en zijn vrouw gaat wandelen.

"Het is alweer het zesde jaar dat wij een team sponsoren dat deelneemt aan de Alpe d'HuZes," vertelt Anneke Bolhoeve van Compaen VMBO. "Dit jaar viel het op hoe betrokken de leerlingen waren. Zo'n tweederde van de leerlingen hadden geld meegenomen. Dwayne Brouwer uit klas T1F haalde in zijn eentje zelfs 250 euro. Geweldig!"

Voorlichting

Bolhoeve: "In totaal hebben alle leerlingen uit het eerste leerjaar meegedaan met loop, bij elkaar zo'n 180. Het weer was fantastisch; mede daardoor is het evenement goed verlopen.

Geld overhandigd

Op donderdag 16 mei hebben we het geld overhandigd aan de ouders van Fleur uit klas K3C, die de berg gaan beklimmen. Ze waren blij verrast met zoveel geld."

"We zijn trots op de ouders die de berg gaan beklimmen, maar ook op de leerlingen die in hun naaste omgeving geld ophalen voor dit doel," zegt Bolhoeve.

Betrokken blijven

En tot slot meent ze: "We zien dat leerlingen die in de brugklas meedoen met de sponsorloop ook in de jaren daarna betrokken blijven bij deze actie. Zij blijven elk jaar een bijdrage leveren, zonder dat we daar veel moeite voor hoeven te doen."