'Eén tegen eenzaamheid'

ZAANSTAD -Maandag 27 mei is het startsein van de Zaanse coalitie 'Eén tegen eenzaamheid', in buurtcentrum De Pelikaan in Krommenie.

De Zaanse coalitie 'Eén tegen eenzaamheid' volgt op het landelijke actieprogramma van het Ministerie van VWS. In de wijk, in de straat, bij de deur en áchter de deur kan immers het verschil gemaakt worden. Zaanstad heeft de bestrijding van eenzaamheid als speerpunt opgenomen in de Strategische agenda 'Ouder worden in Zaanstad'.

Het doel van de Zaanse coalitie is om eenzaamheid te signaleren, bespreekbaar te maken en vooral aan te pakken. Dit vraagt om de inzet van inwoners, maatschappelijke partners en de gemeente, waarbij iedereen zijn rol pakt om sámen invulling te geven aan een oplossing. Er gebeurt al veel om het leefplezier onder ouderen te vergroten. We willen de diverse initiatieven aan elkaar verbinden, zo ontstaan er weer nieuw initiatieven!

41% van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich wel eens eenzaam. Onder ouderen komt dit het meeste voor. Eenzaamheid is een probleem van alle tijden, maar het risico dat mensen eenzaam worden is door technologische en maatschappelije ontwikkelingen groter geworden. Dit is een zorgelijke ontwikkeling.