Jos Franke
Jos Franke (Foto: aangeleverd)

Diverse cultuur met expositie JJAMMS

ZAANDAM - Kunstcollectief JJAMMS exposeert werk van drie leden in Zaansgroen, een voormalig timmerfabriek in het centrum van Zaandam. De expositie is zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni van 13.00 tot 17.00 uur.

De zes kunstenaars die zich verenigd hebben in het kunstcollectief JJAMMS herkennen zich in elkaars werk. De twee- en driedimensionale werken zijn autonoom en zijn een uiting van persoonlijke levenservaringen.

Divers

Waar de een met afval en gevonden spullen werkt met afstand en gemis, werkt de ander in zachte krijttekeningen de nabijheid en warmte van de naaste uit. En zoals de een in heldere kleuren de verwondering over het lichaam schildert, zo beeldt de ander in diverse materialen de maakbare mens uit.

Leden

Mariël van Schravendijk maakt installatie's met licht-schaduw- en spiegelbeelden, klein ruimtelijk werk en foto's. Sylvia Waterloo (Aruba) is in 2014 afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem. Veel werken hebben te maken met haar achtergrond; de Caribische eilanden. Voor Jos Franke is de intentie en het proces gelijk aan dat van een wetenschapper. De noodzakelijke wens iets te laten zien, te laten ervaren van wat ervoor niet was.

Locatie

De expositieruimte is gesitueerd in de Zeemansstraat 54 in Zaandam.

Mariël van Schravendijk
Sylvia Waterloo