Dauwtrappen met Jan Luilak
Dauwtrappen met Jan Luilak (Foto: Archief Poelboerderij)

Vaarexcursies bij De Poelboerderij

WORMER - Bezoekerscentrum De Poelboerderij organiseert tijdens het pinksterweekend een aantal interessante vaarexcursies.

Zaterdag 8 juni om 4.00 uur 'Dauwtrappen' met Jan Luilak inclusief ontbijt. Luilak oftewel looielak (langslaper) wordt gevierd op de zaterdag voor pinkster. Een ochtend waarop iedereen zo vroeg mogelijk opstaat om veel herrie te maken en het luilakvuur te ontsteken.

Ochtenddauw

In de vroege ochtend is het ontwaken van het natuurleven in het veld een bijzondere ervaring. Het licht is nog diffuus. Maar de vogels laten zich nu het meeste zien en vooral horen. Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer.

Kosten inclusief ontbijt €17, kinderen €8. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €15. Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Pinksteren

Aan het einde van deze maand maken de vogels zich alweer op voor vertrek naar het zuiden, de grutto's, tureluurs en kluten, maar ook verschillende eendensoorten en wat later de visdiefjes. Vaarexcursie door het Wormer- en Jisperveld met gids om 13.30 uur.

Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10.

Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Alarmfase

Er zijn alarmerende berichten dat het niet goed gaat met vlinders en insecten. Deskundige gids Hans Boerma neemt de bezoeker mee in deze toch wat onbekende wereld. Tijdens deze gecombineerde vaar- en wandel excursie wordt op zoek gegaan naar vlinders en insecten. Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10.

Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.