Derde editie Dutch Dance Competition groot succes

ZAANDAM - Het Zaantheater stond zondag 6 juni voor het derde jaar op rij in het teken van Dutch Dance Competition. Met 950 dansers en meer dan 1.750 bezoekers afkomstig uit heel Nederland was de derde editie een daverend succes.

Dutch Dance Competition is uitgegroeid van een lokaal initiatief tot een serieuze competitie voor professionals en amateurs. Ook dit jaar lag de focus overigens niet enkel op het wedstrijdelement. Naast de dance off's waren er optredens, deejays, een photobooth, DDC-merchandise verkoop en foodstands. DDC staat voor experience en plezier voor jong en oud. Meer dan 950 dansers uit heel Nederland streden om de felbegeerde titel: De Beste Danser van Nederland. Een ervaren jury met professionals, waaronder oud deelnemers van het tv-programma So You Think You Can Dance: Danny Boom en Melanie Koster, hebben de deelnemers beoordeeld op hun danskwaliteiten. Naast de eerste prijzen, is er dit jaar ook ruim 500 euro aan prijzengeld weggeven en is Joost Verhaar met de felbegeerde DDC-Dance Award naar huis gegaan voor de beste choreografie.

Organisatoren Selina Palmboom en Maxime Kriek: "In minder dan drie jaar is DDC een begrip geworden in de Nederlandse danswereld. Ieder jaar zien we meer deelnemers en bezoekers, daarom hebben we dan ook alles uit de kast getrokken om van de 2019-editie van Dutch Dance Competition wederom een opzwepende happening te maken. De insteek was dat zowel de dansers als de bezoekers een dag kregen die ze niet snel zouden vergeten. Aan alle lovende reacties te zien van zowel de dansers als bezoekers is deze missie meer dan geslaagd." Ga voor meer informatie over Dutch Dance Competition en de vierde editie die op zondag 21 juni 2020 zal plaatsvinden, ga naar www.dutchdancecompetition.nl.