Heeft u een geweldig idee? Kom dan naar de Platform aan Zaan avond op maandagavond 1 juli in Café Fabriek.
Heeft u een geweldig idee? Kom dan naar de Platform aan Zaan avond op maandagavond 1 juli in Café Fabriek. Beeld: Gemeente Zaanstad.

Platform aan de Zaan

ZAANDAM - Goede ideeën vind je vaak dicht in de buurt. Zoals een buurt-groentetuin opzetten, een schaakclub voor eenzame ouderen, de wens voor een buurtpreventiegroep.

Een geweldig idee? Kom dan naar de Platform aan Zaan-avond op maandag 1 juli in Café Fabriek. Het platform helpt om mooie ideeën te laten uitgroeien tot stevige plannen. Speciale gast van de avond is Rita Noordzij, de wethouder Actief burgerschap, burger- en raadsparticipatie. De avond begint met de wethouder die vertelt hoe de gemeente aankijkt tegen burgerparticipatie en actief burgerschap. Daarna zijn de initiatieven aan de beurt. In kleine groepjes maak je met hulp van 'Het kompas voor Initiatief: voor een open gesprek over initiatieven in de stad' spelenderwijs van een goed idee een ijzersterk plan. Niks moeilijke gesprekken of ingewikkelde stukken schrijven.

Platform aan de Zaan organiseert deze avond voor betrokken Zaankanters met goede ideeën die wel wat hulp kunnen gebruiken. Dit is de tweede avond in een reeks over de 'Doe-Het-Zelf-Samenleving' georganiseerd door Platform aan de Zaan. Deze gratis avond begint om 20.00 uur in Café Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam. Meer informatie en aanmelden op www.platformaandezaan.nl.

Platform aan de Zaan is het onafhankelijke netwerkplatform voor maatschappelijke en culturele initiatieven die hun Zaanse omgeving mooier en leuker maken. Iedere eerste maandag van de maand is er een thema-avond bij Café Fabriek in Zaandam en soms op locatie. Als koppelaars organiseren we kwaliteitsavonden waarbij de bezoeker geïnspireerd wordt over sociale, culturele en duurzame innovatie. Zaankanters vinden elkaar tijdens deze avonden en er ontstaan nieuwe verbindingen.