De FluXus Muziekschool houdt zondagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur open huis.
De FluXus Muziekschool houdt zondagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur open huis. (Foto: aangeleverd)

FluXus en De Flux organiseren Muziekfestival

ZAANSTAD – FluXus en Podium de Flux organiseren zondagmiddag 7 juli een Muziekfestival in de Muziekschool en op het tegenoverliggende plein van de Westzijderkerk. In de Muziekschool is er open huis en kun je instrumenten uitproberen, in de Verkadezaal is er een Ensemblemarathon en op het kerkplein kan nieuw poptalent ontdekt worden tijdens het Popschool de Flux Zomerfestival.

De FluXus Muziekschool houdt zondagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur open huis. Je kunt die middag kennismaken met allerlei muziekinstrumenten en -docenten. Om 14.00 uur start in de Verkadezaal van de Muziekschool tevens een Ensemblemarathon en kun je genieten van de FluXus samenspeelgroepen en -orkesten: De FluXus Band onder leiding van Marion Hofer, het Blokfluitensemble onder leiding van Berend van Halsema, Vrouwenkoor Ligature onder leiding van Maite Tife, 'Keys, strings & air' met aan het roer Hetty Mertz en Joke van der Bunt, Klezmer Klanken onder leiding van Hetty Mertz, het volwassenensemble Lundi Son met Poelie Andriessen, Sinfoniëtta met Julia Barnes en de Keyboard band en Keys & Co. onder leiding van Marcel de Hoop. Kijk op fluxus.nl/agenda voor de meest actuele informatie.

Zomerfestival

Vanaf 13.45 uur gaat het Zomerfestival van De Flux Popschool van start en kan het publiek genieten van Zaans poptalent. Voorgaande edities waren een groot succes en dit jaar pakt De Flux uit met een mooi buitenpodium op een geheel nieuwe locatie. De beste bands, zangers, zangeressen gecoacht door Jozien van Dorst, Theo Wijdeven en Robert Swijgman van De Flux Popschool laten zien wat ze in huis hebben. Meer informatie via de site van De Flux.