De Buurtcamping zoekt radiomakers

ZAANDAM - De reizende Komkomkommer Radio Studio staat zondag 14 juli op De Buurtcamping In 't Veldpark. Het radioteam, dat onderdeel is van de landelijke organisatie, maakt van 10.00 tot 16.00 uur live radio en dat doen zij samen met buurtbewoners.

Kook-of discussieprogramma-presentatoren, nieuwsmakers, verslaggevers, verhalenvertellers, muzikanten, dichters, alles kan en iedereen mag! Ook instellingen/organisaties in de buurt zijn welkom. Zij krijgen de mogelijkheid om in samenwerking met presentator Jesper Buursink een mooi programma te maken en op deze manier hun verhaal een podium te geven. Natuurlijk zijn lokale dj's welkom om de uitzending muzikaal op te vrolijken. Geïnteresseerden kunnen hun idee mailen naar radio@debuurtcamping.nl (cc: intveldpark@debuurtcamping.nl).

Drie dagen lang worden stadsparken door heel Nederland omgetoverd tot tijdelijke minicampings: de Buurtcampings. Radio Komkomkommer is het mobiele radiostation dat live verslag doet vanaf deze bijzondere campings. Dit levert in drie dagen 30 uur razende, ontroerende, grappige, surrealistische radio op waarbij buurtbewoners, kampeerders, beleidsmakers en vluchtelingen aan het woord komen, met livemuziek en kunst. Jesper Buursink en Dija Kabba doen verslag vanuit de caravanstudio terwijl reporters Heleen Hummelen en Kika Booy de andere campings afreizen.

Een weekend lang verandert de frequentie van StadsFM in Komkomkommer Radio. Frequentie: 106,8 FM in ether en 103,3 op de kabel. Livestream: www.salto.nl/streamplayer/radio/stadsfm_live.asp