Ruim 15.000 euro bij elkaar gekanood
Ruim 15.000 euro bij elkaar gekanood (Foto: aangeleverd)

Recordbedrag bij elkaar gekanood

ZAANDAM - Zaanse Zwem Challenge in alternatieve vorm bleek een spetterend succes. Zondag 30 juni heeft de eerste Zaanse Zwem Challenge plaatsgevonden op de unieke locatie bij de Zaanse Schans.

Ondanks 'last-minute' afkeuring van het kwaliteitsarme water, zette de organisatie een ludiek alternatief neer in de vorm van kanoën. Deze actie werd door de vele deelnemers en sponsoren sportief en enthousiast opgepakt wat resulteerde in een totaalbedrag van 15.000 euro voor de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum.

Uitbundig

De organisatie was blij verrast door de uitbundigheid waarmee deelnemers en publiek het geheel invulden. Het enthousiasme heeft enorm bijgedragen aan het succes van het evenement. De uitreiking van de cheque vond plaats op het podium van het evenemententerrein aan een delegatie van het Zaans Medisch Centrum. ''Het is fijn dat dit soort evenementen georganiseerd worden. Wij zijn ontzettend geholpen met dit soort initiatieven om aanvullende faciliteiten te realiseren. Het draagt bij aan de behandeling van zieke kinderen en wordt gebruikt voor pedagogische doeleinden'', aldus Jolande van de Walle, woordvoerder van het Zaans Medisch Centrum.

Doel

Het geld wordt besteed aan de aanschaf van een speelhuis voor op het dakterras van het ziekenhuis. Organisator Junior Kamer Zaanstreek is ontzettend trots op het resultaat. Dit evenement had niet plaatsgevonden zonder de uitzonderlijke bijdrage van de vele sponsoren en partners. Een jaar van voorbereiding en afstemming met de gemeente en betrokkenen hebben hierdoor geleid tot de geboorte van een nieuwe Zaanse traditie. Volgend jaar is de organisatie voornemens het kunstje over te doen, uiteraard met als uitgangspunt dat de deelnemers dan wel het parcours zwemmend afleggen.

Uitbundigheid onder de deelnemers