Mirthe Visser, hier met beker, is dolblij met de uitverkiezing. Ze kan nu verder met haar ondernemerscarrière. Ze wordt geflankeerd door de juryleden Tuga Ilerie (Corporatie Recruiter Rabobank Zaanstreek) en Dave Enseberg-Kleijkers (Jantje Beton).
Mirthe Visser, hier met beker, is dolblij met de uitverkiezing. Ze kan nu verder met haar ondernemerscarrière. Ze wordt geflankeerd door de juryleden Tuga Ilerie (Corporatie Recruiter Rabobank Zaanstreek) en Dave Enseberg-Kleijkers (Jantje Beton). (Foto: aangeleverd)

Mirthe Visser wint StartUP! Excellent Ondernemen met haar duurzame lingerie

ZAANDAM - Voor Mirthe Visser is het begin van een mooie droom in vervulling gegaan. De 21-jarige Zaandamse, die duurzame lingerie ontwerpt, werd door de jury verkozen tot de beste van de StartUP Excellent Ondernemen, die het Regio College het afgelopen jaar voor de derde keer kon aanbieden. Het leverde Mirthe niet alleen een beker en als het aan haar ligt eeuwige roem op. Ze kreeg bovendien een startsubsidie van € 5.000,-. Een lekker begin om haar merk Green Ili een enorme boost te geven.

door John Bontje

Regio College investeert met succes in studenten die willen ondernemen

Hoe word je een succesvol ondernemer? Droom je ervan om ooit eigen baas te zijn? Heb je wellicht zelfs al een innovatief (bedrijfs)idee? Stuk voor stuk vragen waarop jonge studenten die willen ondernemen -als het goed is- zonder nadenken een passend antwoord op kunnen geven. Ze willen immers maar één ding en dat is voor zichzelf beginnen. Het Regio College investeert graag en met succes in deze mensen. En, niet onbelangrijk, zonder dat het de studenten geld kost.

De kersverse winnares van laatste StartUP! Excellent Ondernemen, Mirthe Visser, zegt achteraf dat ze optimaal profijt heeft getrokken van de persoonlijke coaching, het regelmatig pitchen, de presentatietrainingen en de gastlessen van vooraanstaande ondernemers, allemaal onderdelen van de opleiding. "Ik heb er zoveel van opgestoken en het heeft me

Zie verder pagina 5

De uiteindelijke winnares tijdens een van haar pitches.