Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

Afscheid van "De Heidebijtjes"

ASSENDELFT - Juf Susan Ceelie neemt na 40 jaar afscheid van “De Heidebijtjes” Zoals Susan zelf zegt: “Een stukje geschiedenis schrijven is eigenlijk een stukje afscheid nemen. En zo kijk ik terug op hele mooie jaren als heidebijtje in het gezelschap van mooie mensen en al die prachtige kinderen.”

In 1975 kwam Susan in Assendelft wonen waar in 1976 haar oudste dochter Debby werd geboren.Toen zij bijna drie was ging Debby naar de peuterspeelzaal, De Heidebijtjes, omdat deze in de straat zat. Van het een kwam het ander en Susan had al snel een bestuursfunctie te pakken. Vervolgens werd ze “hulpouder”, wat in die tijd heel gewoon was. Geesje du Pau, de leidster bij wie Susan ging werken, werd haar mentor en scholing deed de rest. Het bleek de beste beroepskeuze ooit voor Susan. Susan heeft zoveel kinderen erg veel kunnen meegeven zodat ze met zelfvertrouwen de “grote wereld” konden veroveren. Ze heeft ook menigeen volwassen zien worden omdat ze nog steeds in Assendelft woont. Wat een heerlijk vak, een roeping, zoals Susan het zelf noemt.

Susan is inmiddels gepensioneerd sinds eind 2017 maar ze kreeg een verlenging tot juli 2019: heerlijk vond ze dat. Maar zoals ze aangeeft, de jeugd heeft de toekomst. “Ik moet me er node bij neerleggen dat er voor mij geen vervolg meer zal zijn als Heidebijtje'', zegt Susan. ''Na 40 jaar voel ik me nog steeds een Heidebijtje maar het werk op deze plek draag ik over met de verwachting dat nog vele kinderen er een veilige en liefdevolle plek vinden om ''samen te spelen en samen te leren”. Dit is altijd ons credo geweest en ook heel waardevol gebleken.”