Vol zomerprogramma bij de Groote Weiver

WORMERVEER - Ook in de zomerperiode is er weer veel te doen bij De Groote Weiver. Zo is er zaterdag 20 juli een High Brunch voor alleenstaande ouderen, kun je elke woensdagavond yogalessen volgen en op donderdagavond naar een film.

Elke woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur kun je bij de Groote Weiver yoga lessen volgen. Iedereen is welkom, van alle leeftijden en alle niveaus. Er zijn yogamatten beschikbaar. Het is handig kleding aan te doen waarin je vrij kunt bewegen. Reserveren is niet nodig. De zaal opent om 19.15 uur en na de les wordt er thee gedronken. Deelname bedraagt 3,50 euro. Donderdag 25 juli draait de film Lan Se Da Men, een chinese film van Yee Chih-yen uit 2002.

De zeventienjarige Yuezhen is heimelijk verliefd op Shihao, een sportieve klasgenoot die 's avonds in het schoolzwembad traint. Samen met haar vriendin Kerou bespiedt ze hem, maar ze durft hem niet te benaderen. Daarom vraagt Yuezhen aan haar vriendin om het eerste contact te leggen. Dat lukt goed, maar de zaken lopen anders dan verwacht. Shihao heeft duidelijk meer belangstelling voor Kerou en zo spenderen ze, zeer tegen de zin van Yuezhen, veel tijd met elkaar. Kerou zit ook in een lastig parket, want haar romantische gevoelens gaan eigenlijk uit naar haar beste vriendin Yuezhen. Regisseur Yee Chih-Yen debuteerde in 1995 met Lonely Hearts Club en is ook werkzaam in de reclamesector en gekend in de televisiewereld. "Blue Gate Crossing" is een film geworden met mooie beelden en dialogen in een rustieke sfeer. Het gegeven doet op luchtige wijze een onmogelijke liefde uit de doeken: drie adolescenten die de moeilijke stap naar de volwassenheid zetten met het nodige hartzeer. Kleine, maar emotioneel geladen gebeurtenissen in het leven van deze jongeren worden op een subtiele en gevoelige manier verteld en tonen hoe plots de overgang van adolescentie naar volwassenheid kan verlopen.

De deuren openen om 20.00 uur en de film start om 20.30 uur. Entree bedraagt 2,50 euro. Adres: Industrieweg 1a in Wormerveer.