Afbeelding
(Foto aangeleverd)

Eerste ontmoeting in de dansschool, nu 65 jaar getrouwd

ZAANDAM - 1 juli was het 65 jaar geleden dat Jan en An Zegers-Bakker 65 jaar getrouwd waren. Aangezien het kerkelijk huwelijk ruim twee weken later plaatsvond, bracht burgemeester Hamming het jubilerende echtpaar woensdag 17 juli namens het college van B&W een bezoek om hen te feliciteren.

Jan en An, beiden 89 jaar, hebben elkaar in augustus 1950 leren kennen bij dansschool Liebrechts in de Nes in Amsterdam waar elke zondag vrij dansen was. Jan woonde in Noord en An in Oud-West. Beide kwamen uit een groot gezin (Jan 14 kinderen, An 7 kinderen). Jan was bakker en An verkoopster bij C&A. Na het kerkelijk huwelijk zijn zij in 1954 naar Oosterbeek in Gelderland verhuisd. Hier heeft het echtpaar een eigen bakkerij gekocht. Jan pakte zijn werk als bakker weer op en An ging als verkoopster aan de slag.

Terug naar Amsterdam

Na acht jaar en vier kinderen zijn zij terug verhuisd naar Amsterdam waar ze diverse bakkerijen hadden. Dee laatste bakkerij hadden zij in de Jordaan. In 1980 werd de zaak verkocht en ging het echtpaar genieten van het vrije leven. Zij hebben in die tijd een boerderij verbouwd in Oostwoud en hebben daarnaast veel gefietst en gewandeld.

Het sportieve duo is vele winters naar Oostenrijk geweest om hun grote hobby uit te oefenen, skiƫn. Ook hebben diverse kinderen en kleinkinderen daar geleerd om op de lange latten te staan. De laatste keer dat zij naar Oostenrijk zijn geweest was in 2018 om daar te wandelen.

Uiteindelijk dan toch naar Zaandam

Door een minder wordende gezondheid hebben zij besloten om hun boerderij in Oostwoud te verkopen en zijn zij in 2017 naar Zaandam verhuisd om dicht bij hun jongste dochter te wonen. Zij zijn actief gebleven en gaan graag mee met de uitjes van de KBO Seniorenbelang Zaanstreek Zuid en de Zonnebloem. Het echtpaar heeft twee dochters, twee zonen, zeven kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.