Modellen tonen hun ontwerpen tijdens Fashion Event.
Modellen tonen hun ontwerpen tijdens Fashion Event. (Foto: Aangeleverd)

Fashion Event in teken Zaanse Ambachten

ZAANDAM - Het jaarlijkse Fashion Event wordt zaterdag 31 augustus gehouden van 13.00 tot 17.00 uur op de Gedempte Gracht en bij het Stadhuisplein. Het event bestaat uit een ontwerpwedstrijd en ondersteunende activiteiten gebaseerd op Oude Zaanse Ambachten.

Dit jaar ligt er een overdekte catwalk van twaalf meter lengte op de watergang van het Inntel Hotel. Er is een dj aanwezig die de modeshow begeleidt. Verder worden workshops gegeven door de Wereldwinkel, kostuumgroep De Zaanse Kaper en is er een inspirerende interactieve stylingssessie. Kinderen kunnen worden aangekleed in Zaanse streekdracht en Czaar Peter is even een moment terug en doet alsof het 1697 is laat verbazing zien over de moderne tijd. Toegang is gratis.

Ter hoogte van de muziekkoepel geeft een big band een uitvoering en komt de langste waslijn van Nederland tot stand voor de Kledingbank Zaanstad: een actie van de ondernemers van het Stadshart.
Wie kleding inlevert voor de langste waslijn krijgt een voucher die bij de deelnemende winkels een leuke korting, een bakje koffie of gratis artikel oplevert.

Kijk voor meer informatie op: www.Facebook.com/stadshartfashionevent.

Hittegolfplaatjes schieten: fotowedstrijd

Met dit warme weer worden natuurlijk de mooiste plaatjes geschoten. De barometer liep afgelopen woensdag en donderdag op tot boven de 40 graden Celsius. In zwembad de Crommenije leek het even of je in Beijing dreef. Redactie Zaan is nieuwsgierig naar hoe haar lezers zich de afgelopen dagen hebben vermaakt - heb jij je ingegraven, verschanst in een verkoelend huis of tuin, of ben je juist in de zon gaan zitten? Stuur een foto van jezelf naar ons, onze voorkeur gaat uit naar foto's uit onze streek (Zaanstreek, Wormerland). Wij maken een leuke selectie van de foto's en de winnaar krijgt een verkoelende verrassing toegestuurd! Redactieadres: redactiezaan@rodi.nl

Meisjes in rijbroeken koelen af na warme paardrijles bij Manege Vaartdijk in Assendelft.