Publiek genieten van Zaanse bands.
Publiek genieten van Zaanse bands. (Foto: Yvette van der Does)

Haltpop 2019, halleluja!

KOOG AAN DE ZAAN - "Over de 700 man op de eerste dag, daar waren we heel erg blij mee, het had niet beter kunnen gaan voor de line-up met Zaanse bands. De volgende dag stond het veld vol met rond de 1250 blije mensen die genoten van muziek, bier en het mooie weer!", vertelt productieleider Pim Laan van Haltpop. "We bestaan volgende jaar 15 jaar en dan gaan we productioneel nog een tandje hoger!"Over een paar weken maakt organisatie Haltpop ook de randevenementen voor de komende tijd bekend, dus houd de Facebookpagina goed in de gaten.

Door Yvette van der Does

Haltpop is een cocktail met zeer uiteenlopende ingrediënten - punk, rock, ska, metal, etc. – en met twee podia was het de eerste avond heen en weer hollen van Frankies Teardrops op het 'Pippodium' (vernoemend naar het babietje van een van de vrijwilligers) naar Aura. Dag twee werd het veld één grote familie - halleluja - bij de feestband Che Sudaka en konden vooral dames slydings maken op de populaire 'boyband' Navarone.

Dag twee werd het veld gevuld met 1250 unieke karakteristieke en kleurrijke types uit heel Nederland en daarbuiten op het Topsportcomplex in Koog aan de Zaan. Pim: "We zij geen massaal festival, bij ons kun je lekker op het gras liggen en hoef je niet in de rij voor een pannenkoek of patatje".

Haltpop heeft de missie een gemoedelijk en betaalbaar festival te blijven, waar lokaal talent zich kan presenteren aan een groter publiek. Maar ook een muziekfeest en waar slimme boekingen worden gedaan en niet kan worden gegeven zonder de tomeloze inzet van de 85 vrijwilligers. Hierdoor kunnen ook grote internationale namen naar het festival kunnen blijven komen voor een goede snabbel voor meerdere doelgroepen van verschillende muziekgenres. Kijk voor de toekomstige programmering op www.haltpop.nl en FB: Haltpop.

Afbeelding