Watermunt.
Watermunt. (Foto: Henk van Bruggen)

Ruik voel proef

REGIO - In het Ilperveld groeien veel planten die eetbaar zijn en een geneeskrachtige werking hebben. Op drie zondagmiddagen vaart Landschap Noord-Holland met een ervaren gids naar een eilandje waar veel eetbare planten groeien. Daar is het zoeken en proeven geblazen. Is het watermunt, zevenblad of lisdodde, en hoe smaken de bramen? Door te kijken, ruiken, voelen en proeven ontdekt men zelf om welk plant het gaat. Na de vaartocht wordt er van de vondsten soep of salade gemaakt. Het hangt helemaal af van wat de groep die dag tegenkomt.De vaartochten zijn op de zondagen 4 en 11 augustus en 1 september. Ze starten om 13:30 uur en duren ongeveer 2 uur. De kosten bedragen € 15,- of € 10 voor een donateur van Landschap Noord-Holland. Verzamelen bij de Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Vooraf reserveren is nodig en kan op www.gaatumee.nl

Zelf varen Ilperveld

Zelf varen door veenweidegebied kan in Landsmeer. Even weg van alle drukte thuis of op je werk? Alleen, met vrienden of met de hele familie zorgeloos een dag het water op. We bieden fluisterboten, kano's en roeiboten om te genieten van geheimzinnige waterwereld van het Ilperveld. Je zult verrast zijn door de stilte, het wuivende riet, de vogels, zoogdieren en de geur van watermunt. Een onvergetelijke ervaring! Je kunt kiezen uit verschillende vaarroutes die gemarkeerd zijn op het water. En je krijgt een plattegrond met routes mee.

Reserveren

Een bootje reserveren is mogelijk op zaterdag (vanaf mei) en zondag (vanaf april), tijdens het vaarseizoen (van april t/m september). De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf juni t/m augustus kan men ook een bootje reserveren voor woensdagmiddag. De openingstijden zijn dan van 12.00 tot 17.00 uur. We raden je aan om tijdig een boot te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Op zonnige dagen zijn vaak alle bootjes snel verhuurd. Door de week kun je tijdens kantooruren bellen met tel. 088-006 44 00 of stuur een bericht naar info@landschapnoordholland.nl.

Voor last-minute reserveringen in het weekend kun je niet per mail reserveren. Bel dan 06-33319666 (vanaf 10.00 uur).