Voetbal in stadium
Voetbal in stadium (Foto: adobe stock)

Profvoetballers met Oostknollendamse roots

KNOLLENDAM - De seizoengids 2019/2020 van Voetbal International is uit. Daarin onder meer alle selecties van de ere- en eerste divisie. Bijzonder is dat daarin drie jonge profvoetballers voorkomen met stevige roots bij VVK. Zoals natuurlijk die van Nordin Bakker, geboren Oostknollendammer (31-10-1997). De zoon van Willem en Mieke is één van de drie keepers in de selectie van FC Volendam. Nordin begon zijn carrière bij vvKnollendam, waar hij zelfs nog een tijdje werd getraind door ons erelid Car, met assistentie van oma Gerda.

Joris, opgegroeid in Heiloo, ging al op jonge leeftijd naar AZ.

Óók in de 260 pagina's (!) tellende gids de namen van Joris en Lars Kramer, zoon van respectievelijk Maurice en zijn broer Vincent, oud-dorpsgenoten en jaren gerespecteerd lid van vv Knollendam. Joris, opgegroeid in Heiloo, ging al op jonge leeftijd naar AZ. Speelde tussendoor een seizoen bij FC Dordrecht en zit nu bij de selectie van de Alkmaarders. Neef Lars ging al op jonge leeftijd naar Ajax, speelde bij NEC en ging later naar FC Groningen. Deze zomer vertrok hij naar Denemarken, naar Viborg FF. Kortom, vv Knollendam speelt een woordje mee, óók in het betaalde voetbal.

Regenboog-foto Ronald vakkundig ingelijst. Het heeft even geduurd, maar het is zover. ''Ronalds mooiste'' (geschenk van de familie Peeters) is door hobbyzaak en lijstenmaker 't Kwassie aan de Zaanweg in Wormerveer professioneel voorzien van een fraaie, strakke blauwe lijst. Het is resultaat is zeer binnenkort voor iedereen te zien in clubhuis 't Trefpunt.

Hij is bijna zover, kermis in Oostknollendam. Vanaf vrijdagavond 16 augustus gaan in 't Dorpshuis de beentjes weer van de vloer. Tot maandagavond 19 augustus houdt Nova Vita volop activiteiten. Veel plezier!