Huttenbouw Westzaan 2018, met het thema 'wilde westen'.
Huttenbouw Westzaan 2018, met het thema 'wilde westen'. (Foto: aangeleverd)

Hét grootste jeugdevenement van Westzaan: de huttenbouw

WESTZAAN - Dit jaar viert Westzaan alweer de 45e editie die in het teken staat van 'de boerderij'. Een passende link met het mooie "dorp" Westzaan. Er wordt veel aandacht besteed aan het evenement, met bijpassende aankleding (denk aan een entreepoort in de vorm van een boerenschuur waardoor de kids naar binnen gaan en spelletjes met een link naar de boerderij en boerderijdieren) en uiteraard shirts voor de kids en de begeleiding geheel in het thema met een boerenzakdoek erbij.

Er is een budget beschikbaar vanuit gemeente Zaanstad, maar het bijzondere en leuke aan het evenement is dat het vooral gedragen wordt door de vrijwillige bijdragen (zowel in begeleiding als materiaal) van de lokale boeren, kleine ondernemers en bewoners. En de animo onder de Westzaanse jeugd is groot.

Het volledige aantal inschrijvingen is dit jaar opnieuw benut en we verwachten, ondanks het misschien wat minder mooie weer, maar liefst 180 enthousiast timmerende kids, en een grote groep helpende (jeugd)vrijwilligers.

Het vaste team dat jaarlijks de huttenbouw organiseert zal na dit jaar ook een wijziging tegemoet gaan met een nieuwe voorzitter en een aantal nieuwe leden.
Het evenement vindt overdag plaats op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 augustus op het parkeerterrein van Dorpshuis De Kwaker in Westzaan aan de J.J. Allanstraat 127. Huttenbouw Westzaan wordt woensdagavond feestelijk afgesloten met een rommelmarkt, boerderijspelletjes en aansluitend mooi siervuurwerk. Een happening waar veel bewoners uit Westzaan even bij komen kijken.

kinderen aan het werk tijdens de Huttenbouw Westzaan 2018, met het thema 'wilde westen'.
kinderen aan het werk tijdens de Huttenbouw Westzaan 2018, met het thema 'wilde westen'.
Huttenbouw Westzaan 2018, met het thema 'wilde westen'.
Huttenbouw Westzaan 2018, met het thema 'wilde westen'.