Afbeelding
Foto: Aangeleverd

'Ik ben nu waar ik wil zijn; super!'

REGIO - Trots poseert Pim in het T-shirt van de Beemster School voor Meubelmaken. Het shirt markeert samen met het getuigschrift zijn afscheid van de school. "Ik ben nu waar ik zijn wil", zegt hij. "De opleiding duurt eigenlijk drie jaar, maar ik heb hem in ruim een jaar kunnen doen, omdat dit echt is wat ik wil en wat ik kan!"

Pim startte zijn loopbaan in de weg-en waterbouw. Daarna was hij Mensendiecktherapeut. "Dat waren werkzaamheden of op kantoor of via vaste methoden. Dat verveelde me. Het werd met te eentonig en ik miste het werken met mijn handen. Ik ben nu postbode in Alkmaar en kon daarnaast deze opleiding volgen. De opleiding kostte me veel energie maar ik ben er heel gelukkig van geworden. Inmiddels heb ik een paar sollicitaties als meubelmaker lopen en dat ziet er goed uit. Ik vind het super om met hout te werken. Het is een natuurproduct."

De school leert je niet alleen denken met je handen

Pim komt uit 't Zand. In de garage van zijn vader kan hij aan de slag met opdrachten voor derden. "Het duurde wel twaalf jaar voor ik dit vak vond en ik heb het gevoel dat ik nu mijn bestemming heb gevonden. In de toekomst wil ik als zelfstandig meubelmaker aan de slag en ik weet dat de School mij daar ook in wil begeleiden. De school leert je niet alleen 'denken met je handen', maar uiteindelijk ook weer met je hoofd."

Pim Kraaij is voor opdrachten te bereiken via 06-40218232 en via pimkraaij@gmail.com.