Optreden van voor de vrede.
Optreden van voor de vrede. (Foto: aangeleverd)

Samen zingen voor de vrede bij FluXus

ZAANDAM - In de Verkadezaal van FluXus vindt woensdag 25 september een vredesliedfestival plaats. Wethouder Rita Noordzij opent het festival. Het festival is een initiatief van Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek en wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Vredesweek. Thema van dit jaar is 'Vrede verbindt over grenzen'.

"Vrede komt vanuit het hart van de mens," zegt Bert Valk, bestuurslid van Stichting Samenbindende Projecten. Vanuit deze stichting, die als doel heeft om de verbinding van mens tot mens te versterken, is hij mede verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten tijdens de Vredesweek. "Wat is er mooier om vanuit je hart over de vrede te zingen?"

Verbinding

Schrijfster van het vredeslied Caroline in 't Veld heeft een inspirerend programma samengesteld met liederen waarin verbinding tussen mensen centraal staat. Onder meer het Wereldvrouwenkoor, closeharmonygroep Full House, Syrische zanger Tony Sbat en zangeres/danseres Pooja Kumar zullen deze ten gehore brengen.

Het festival vindt plaats aan Westzijde 148 in Zaandam. Het programma begint om 20.00 uur – de deuren gaan open om 19.30 uur – en is gratis toegankelijk. Wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Na afloop van het festival is er een hapje en drankje en is er gelegenheid om na te praten. Parkeren is gratis op het plein van de Bullekerk.

Kijk voor meer informatie over het Vredesliedfestival op www.samenbindendeprojecten.nl.