Brood aan de Zaan donateur goede doelen

ZAANSTAD - Het broodfonds Brood aan de Zaan heeft besloten om een bedrag per deelnemer te doneren aan twee Zaanse goede doelen: Stichting Rock the Kasbah/Meet the Mama's/Since 1974 en de Fronik Boerderij. Het broodfonds wil, als maatschappelijk ondernemersinitiatief, ook andere maatschappelijke initiatieven ondersteunen.

Blij dat we kunnen verbinden

Tijdens de jaarvergadering op 28 maart jl. vertelde het bestuur dat de vereniging Brood aan de Zaan 100 euro per deelnemer beschikbaar stelde voor het jaarlijkse uitje van de leden. Als maatschappelijk betrokken ondernemers stelden de leden daarop voor om de helft hiervan, dus 50 euro per deelnemer, beschikbaar te stellen aan een goed doel dat bij het broodfonds past. De andere 50 euro vonden zij voldoende om het uitje mee te bekostigen.

Vervolgens hebben de leden een selectie gemaakt van Zaanse goede doelen. Daarna kreeg iedereen de mogelijkheid om te stemmen op het goede doel van zijn of haar voorkeur. De stemming leverde een gedeelde eerste plaats op voor Stichting Rock the Kasbah/Meet the Mama's/Since 1974 in Koog aan de Zaan en de Fronik Boerderij in Zaandam. Zij zullen ieder 25 euro per lid ontvangen, dat deelneemt aan het uitje. En omdat het uitje deels plaatsvindt bij de Fronik Boerderij en deels bij Meet the Mama's/Since 1974, zal de rest van het beschikbare geld ook aan hen worden uitgegeven.

Donatie voor twee Zaanse goede doelen

Secretaris Brood aan de Zaan Jolien Duin: "Als maatschappelijk ondernemersinitiatief Brood aan de Zaan zijn we blij dat wij ons op deze manier kunnen verbinden met andere Zaanse maatschappelijke initiatieven!"