Klezmerband NIGUN
Klezmerband NIGUN (Foto: aangeleverd)

Zondagmiddagconcert Klezmerband NIGUN

WORMER - De start van het nieuwe concertseizoen zal gemaakt worden door de Klezmerband Nigun uit Alphen aan den Rijn.

Klezmer betekent Instrument dat zingt. Nigun brengt muziek van Joods-Oost-Europese oorsprong. Naast deze muziek uit vele (Oost-Europese) landen maken ze ook een uitstapje naar de Balkanmuziek zoals bijv. de Gypsy Bulgar. Nigun heeft veel vrolijke Klezmer-muziek in het repertoire opgenomen. De nummers in het repertoire worden ondersteund met een korte mondelinge uitleg en een dia.

De band bestaat uit 7 leden: Joke van Egdom zang en percussie, Ria van der Kooij verzorgt het ritme op gitaar samen met de allrounder op drums Leo Verschuren, Michel Abspoel, de leider van de band speelt klarinet en zal samen met Violist Adriaan Baan de melodische tonen zetten. Myrte van der Kooy varieert met accordeon tussen begeleiding en melodie.

Als Zaankanters en gevorderd lid van de talentengroep van FluXus hebben ze bij vele optredens hun kwaliteiten met trompet laten horen.

Het concert vindt plaats in de Maria Magdalenakerk, Wormer Dorpsstraat 351 Wormer op 13 oktober om 14.30 uur. Reserveren kan via 075-6423388, 075-6421282 of via mail: concertmmwormer@gmail.com. Meer info: www.concertenwormer.nl