Spanning en sensatie bij de wielerronde van Assendelft 2018.
Spanning en sensatie bij de wielerronde van Assendelft 2018. (Foto: aangeleverd)

47e Wielerronde van Assendelft

ASSENDELFT - Op zaterdag 5 oktober wordt de 47e wielerronde van Assendelft verreden. Na het succes van vorig jaar organiseren we weer een UCI Dames criterium (start 13.00 uur), vorig jaar gewonnen door Wereldkampioene Chantal Blaak gevolgd door Nina Kessler en Roxane Knetemann. Dit jaar een speciale editie aangezien het de laatste wedstrijd zal zijn voor Roxane Knetemann, we zijn er trots op dat haar 'afscheid' zal plaatsvinden in Assendelft. Naast Roxane aansprekende namen op de startlijst als Anna van der Breggen (Olympisch en Wereld kampioen) en Amy Pieters (Europees kampioen).

Olympisch kampioen aan de start

Tevens heeft de KNWU net als vorig jaar het Nederlandse Kampioenschap Criterium voor de heren elite toegewezen aan Assendelft (start 15.00 uur), vorig jaar gewonnen door Youri Havik. Ook bij de heren weer aansprekende namen op de startlijst als David Dekker (Nederlands kampioen), Reinier Honig (Europees kampioen stayeren), Raymond Kreder, Jesper Rasch, Jordy Buskermolen en Wim Stroetinga (Nederlandse baanselectie). Op dit moment al 70 voorinschrijvingen. Naast het dubbele hoofdprogramma ook nog een dikke banden race (start 10.00 uur) en een wedstrijd voor (regionale) amateurs (start 11.45 uur). Op dit moment al 60 voorinschrijvingen.

Naast al sponsoren zijn we tevens weer zeer verheugd met de ondersteuning van het sportbedrijf Zaanstad en Topsport Zaanstreek voor het tweede jaar op rij.

Rondom de start / finish zijn er diverse activiteiten waaronder de 'Waterdrager' van waaruit we diverse gasten zullen ontvangen. Gastheer in de 'Waterdrager' is Rick Flens (ex prof bij Rabobank, Belkin en Lotto-Jumbo). Rick is eigenaar van de Waterdrager en nog actief als atleet NOC*NSF als piloot paracycling.