Rolschaatstalent Claudia Keyner met haar trainer.
Rolschaatstalent Claudia Keyner met haar trainer. (Foto aangeleverd)

Kunstrolschaatser Claudia naar Basel

ZAANSTREEK - De Zaanse rijdster Claudia Keyner (dertien jaar) van de Zaanse Rolschaats Club Pauwin was door de Nederlandse rolschaatsbond geselecteerd om in het Italiaanse Roana te strijden om de Europacup Kunstrolschaatsen. Ze kwam afgelopen week uit voor de discipline figuurrijden in de Klasse Espoir.

Na een prima ochtendtraining onder leiding van haar trainster Salika Klitsie moest zij vervolgens 's middags haar wedstrijdfiguren rijden voor een zevenkoppige internationale jury. Het doel op haar eerste internationale wedstrijd was een top 10-plaats. Het eerste figuur begon ze ietwat zenuwachtig en maakte een paar slordige foutjes. Het tweede figuur reed ze buiten verwacht goed. Het derde figuur, normaal gesproken haar sterkste figuur, kregen de zenuwen weer de overhand en reed ze iets minder. Uiteindelijk eindigde ze op de tiende plaats. Al met al was iedereen tevreden over haar rijden. Ook al omdat zij wat betreft de punten heel dicht bij de rijdsters die voor haar eindigden. Volgens haar trainster kan zij tevreden terug kijken op haar debuut op internationaal niveau.

Basel

Het internationale kunstrolschaatsseizoen zit er voor Claudia nog niet op. Van 9 tot en met 12 oktober mag zij vervolgens naar de Interland in de Zwitserse hoofdstad Bazel. Daar zal ze samen met haar clubgenoten Ayla Brasz (klasse Espoir) en Luna van der Werff (klasse Mini) deel uitmaakt van het nationale team.

Afbeelding
Afbeelding